C2 // Kauden seitsemäs kierros Nakkilassa
Julkaistu: 23.01.2020 00.00

Pantterilauma aloitti matkan C2-poiken sarjapeleihin 18.1.2020 Urheilutalolta kello 6:30 ja voitaneen rehellisesti todeta, että virkeimpänä reissuun starttasi varmasti luotettava bussikuskimme, joka kuljetti nuokkuvat pantterit määränpäähänsä suunnitelman mukaan. Kello 9:00 oltiin perillä Nakkilan Liikuntahallilla, joka olikin tilojensa suhteen viimeisen päälle hieno paikka pelata salibandyä. Tässä kohtaa oli havaittavissa, että joukkueen jalat olivat suhteellisen kankean oloiset, kun lähdettiin alkulämmöille läheiselle urheilukentälle. Täytyy sanoa, että harvemmin pääsee tammikuussa ulkona novotan-pinnalle hölköttelemään mutta nyt on tämäkin koettu.

Ensimmäiseen otteluun SBS Rupua vastaan lähdettiin normaalilla kaavalla matkaan mutta havaittavissa oli, että reikäpallo poltteli lavassa, eikä hyökkäysiin lähdöissä päästy samanlaisiin vauhteihin, kun on totuttu. Erätauolle siirryttiinkin vastustajan johtaessa peliä maalilla. Toisessa erässä sama tahmeus näkyi pelissä – hermoilua ja harvinaisen paljon harhasyöttöjä, joten ei saatu maalihanoja auki tässäkään erässä. Vastustaja heilutti maaliverkkoja kerran, joten kolmanteen erään lähdettiin 0-2 tappiotilanteessa. Kolmannen erän alkuvaiheessa SBS Rupu napautti kolmannen maalinsa ja pantterit aikalisälle. Pientä säätöä kenttäkoostumuksiin ja jahtaamaan ensimmäistä maalia, joka saatiinkin varsin pian aikalisän jälkeen ja peli kaventui tilanteeseen 1-3. Tästä eteenpäin peli kyllä pyöri vastustajan päädyssä mutta maalia ei vaan saatu aikaiseksi millään. Kun pelikellossa lukemat 42:30, niin otettiin kuudes kenttäpelaaja kentälle ja jahdattiin maaleja ilman maalivahtia. Paikkoja saatiin aikaiseksi mutta ei maaleja. Lopulta ajassa 44:13 vastustaja iski viimeisen niitin tyhjiin ja panttereille kauden toinen tappio lukemin 1-4.

Päivän toiseen peliin PunKu:a vastaan lähdettiin hakemaan vauhtia taasen pienen ulkoilun kautta ja toiveissa oli, että saisimme jalat toimimaan paremmin kuin päivän ensimmäisessä pelissä. Alusta alkaen näkyvissä olivat samat elementit, kuin päivän ensimmäisessäkin pelissä. Pelissä oltiin hyvin mukana mutta normaali pantterimainen letkeys ja terävyys olivat edelleen hukassa. Ensimmäinen erä vastustajalle ja erätauolle 1-2 tappiotilanteessa. Toisen erän alussa oli jo nähtävissä valonpilkahduksia, kun hivuttauduttiin tasatilanteeseen 3-3. Peli-ilo ei tästäkään huolimatta syttynyt, vaan vastustaja iski erän loppuun pari maalia lisää ja kolmanteen erään lähdettiin 3-5 tappiotilanteessa. Kolmannen erän alkuun saatiin hyvä startti, kun erän ensimmäisellä minuutilla kavennettiin tilanne lukemiin 4-5. Tästä eteenpäin vääntö oli tiukkaa ja ajassa 42:47 otettiin aikalisä. Ei muuta kuin kuviot kuntoon ja tasoitusta hakemaan. Valitettavasti vastustaja pääsi iskemään yhden maalin lisää ja nopeasta kuittauksesta huolimatta oltiin edelleen 5-6 takaa-ajoasemassa. Pelin viimeinen minuutti pelattiin kuudella kenttäpelaajalla mutta verkonperille ei palloa saatu toimitettua ja peli päättyi siis tappioon lukemin 5-6.

Olipa vaikea turnauspäivä. Näin jälkikäteen pelit katsottuaan allekirjoittanut voisi todeta, että se viimeinen tiukka rutistus pallontavoittelu ja pelitilanteista jossain määrin puuttui tällä kertaa. Yllättävän paljon myös pallo poltteli lavassa ja harvinaisen paljon nähtiin epäonnistuneita syöttöjä ja syöttöjen vastaanottoja. Samasta syystä myös viimeistely maalintekotilanteissa ei oikein onnistunut ja maalikehikko tuntui myös olevan hukassa. Mutta ei syytä huoleen, alkuviikon treeneissä meno näytti jo taas siltä, mitä pantterilaumalta on totuttu näkemään. Ja varmasti mollivoittoinen kierros sai aikaan nälkää tuleviin peleihin. Ohjelmassa muutaman viikon treenijakso ennen seuraavia sarjapelejä, jotka pelataan 8.2.2020 Tampereella.

Muutoin joukkueen suorituksia kannattaa edelleen tsekkailla tulospalvelun kautta osoitteesta: https://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/c2-pojat-lr-ss-lohko-c/6327