P13 sarjapelit Lammilla
Julkaistu: 24.01.2022 00.00

Edellisistä sarjapeleistä oli vierähtänyt reilut kuukauden päivät ja välissä oltiin päästy myös viettämään joulunpyhiä ja uutta vuotta. Hetki oli siis ollut aikaa virittää joulupukin pussista saatuja pelivälineitä minttiin seuraavia sarjapelejä ajatellen. Lammille lähdettiinkin pelaamaan varsin mukavalla rosterilla (1+12) iltapäiväpainotteisia pelejä.

Päivän ensimmäisessä pelissä kohdattiin TFT, joka oli marraskuun sarjapeleissä Parkanossa kukistettu lukemin 8-4. Peli saikin varsin sähäkän startin, kun jo ensimmäisellä peliminuutilla panttereille tuomittiin rangaistuslaukaus. Valitettavasti tällä kertaa vastustajan maaliverkkoa ei päästy pöllyttämään ja peli eteni varsin tasaisissa merkeissä aivan ensimmäisen erän loppu hetkille, jolloin pantterit pääsivät iskemään ensimmäisen maalinsa. Lukemissa 1-0 siirryttiin siis toiseen erään. Peli eteni varsin tasaisesti ja erän loppu puolella keskialueella toisiinsa törmäilleistä pelureista panttereille tuomittiin kahden minuutin jäähy. Pantterit pelasivat alivoimatilanteen mallikkaasti ja jäähyn loppu puolella päästiin iskemään varsin herkullinen alivoimamaali ja tilanne tämän jälkeen 2-0 panttereille. Erän lopulla vielä ylivoima myös panttereille mutta tämän rynnistyksen TFT kesti ja erätauolle siirryttiin siis lukemista 2-0 panttereille. Heti kolmannen erän alkuun iskettiin taululle lukemat 3-0. TFT ei kuitenkaan tästä lannistunut vaan erän lopulla jouduttiin tekemään tosissaan töitä, kun ensin viisi minuuttia ennen pelin loppua TFT kavensi lukemiin 3-1 ja vain pari minuuttia tämän jälkeen jo lukemiin 3-2. Vastustaja yritti tasoitusta vielä ilman maalivahtia mutta onneksi tämä rynnistys kestettiin ja peli loppuen lopuksi panttereille lukemin 3-2.

Voittoisan pelin jälkeen kopissa ei kuitenkaan ollut sitä normaalia ilakointia vaan melko vakavailmeisiä pelureita. Kaikki taisivat tiedostaa, että meinattiin omaehtoisesti tarjota voitto vastustajalle. Pelattiin aika ajoin todella isolla riskillä, kun haettiin pitkiä ja näyttäviä läpikentän poikittain ja ristiin avauksia, joihin vastustaja pääsi tekemään katkoja ja tätä kautta lukuisia pahoja vastaiskuja. Samoin maalintekeminen ei ollut tällä kertaa onnistuakseen millään, kun pääsääntöisesti laukaukset ammuttiin kovaa hallin takaseinään tai ei huomattu täysin vapaana olevaa ketjukaveria tuhannen taalan paikalla. Toisaalta jos tällä pelillä onnistuttiin kuitenkin voittamaan, niin se kertoo melkoisesta tekemisen tason nostosta, jonka joukkue on tehnyt kauden aikana ja tätä yritettiin pojillekin myös painottaa – voitto on aina voitto ja kyllä sitä pitää osata juhlia! Ei muuta kuin pieni välipala ja tämän jälkeen kapteenisto jo johdatteli joukkueen pienelle uudelle alkuverryttelylle, sillä päivän pelien välissä oli vain tunnin tauko, joten kohta taas pitäisi olla valmiina seuraavaan koitokseen.

Päivän toisessa pelissä vastaan asettui kotijoukkue LASB. Panokset otteluun olivat kohdillaan, sillä voitolla joko pantterit tai LASB siirtyisi sarjakärkeen. Ensimmäisessä erässä peli aaltoili puolin ja toisin tasaisissa merkeissä. Erän puolivälin tietämillä LASB iski ensimmäisen ja erän ainoan maalin. Erätauolle siirryttiin tappioasetelmista 0-1 tilanteessa. Toinen erä olikin sitten melko haastava ja LASB nakutti kaiken kaikkiaan neljä maalia lisää patteriverkkoon ja tilanne tulostaululla 0-5. Koko ajan oli kuitenkin taisteltu ja niitä maalipaikkojakin oli ollut mutta ensimmäinen maali iskettiin vastustajan verkkoon vasta aivan erän lopulla. Kolmanteen erään siirryttiin siis vastustajan johtaessa peliä lukemin 1-5. Kolmannen erän alussa jatkettiin siitä mihin jäätiin, hyvän mylläkän päätteeksi yksi maali lisää panttereille ja tilanne 2-5. Taisteltiin koko kolmas erä hienosti mutta maalinteossa ei onnistuttu, vaikka sitä yritettiin ensin ylivoimalla ja erän viimeisillä minuuteilla ottamalla myös maalivahtikin pariin otteeseen pois omalta maalilta. Summerin soidessa taululla lukemat 2-5 vastustajalle.

Viikonlopun saldona voitto ja tappio. Sarjan kärkipaikka oli tarjolla mutta tällä kertaa rahkeet eivät siihen ihan riittäneet. Tämän seurauksena todella tasaisessa sarjassa pantterit näiden otteluiden jälkeen neljännellä sijalla, vain kolmen pisteen päässä sarjakärjestä. Ihan ei kyetty näissä peleissä näyttämään sitä mitä oikeasti jo osataan ja mihin kyetään. Pallo on kuitenkin pyöreä ja se pomppii välillä joukkueen näkökulmasta epäsuotuisasti, niin silti huonompanakin pelipäivänä todella hienosti joukkue taisteli molemmat pelit loppuun asti eikä se kuuluisa selkäranka missään vaiheessa katkennut, vaikka hankalaa aika ajoin olikin. Hienosti on porukka hitsautunut yhteen ja kaveria jaksetaan tsempata loppuun saakka – hyvä pantterit!

Seuraavat sarjapelit tulevatkin vastaan varsin nopeasti jo 30.1.2022 Tampereella ja vastaan asettuvat KyPo ja SBT PaPo. Parin viikon treenijakson aikana jatketaan edelleen joukkuepelin salojen opettelua (karvaustasot, avauspelaaminen jne.) sekä pyritään myös hieman pelaajakohtaisesti käymään asioita läpi hyödyntäen videointia ja antamalla välitöntä palautetta tekemisestä treenien ohessa. Katsotaan josko kauden mittaan saataisiin myös ensimmäiset pelitilannevideotreenit pidettyä perinteikkäässä Urheilutalon neukkarissa pelureille. Hyvällä sykkeellä nuoret pantterit joka tapauksessa hommia tekevät, joten odottavin tunnelmin edetään kohti seuraavia sarjapelejä!

Muutoin joukkueen suorituksia kannattaa tsekkailla tulospalvelun kautta osoitteesta: https://salibandy.fi/tulospalvelu/242/8290/9375/2021-2022/sarjataulukko ja muuta kuvallista materiaalia toiminnasta on tarjolla joukkueen Instagramista: https://www.instagram.com/rsspanthers09/

Tässä kolme kertaa viikossa tavoitteellisesti harjoittelevassa joukkueessa on edelleen tilaa muutamalle 2009/2010 syntyneelle pelurille. Ota rohkeasti yhteyttä joukkueenjohtaja Marleenaan (puh. 044 581 4741) jos haluat liittyä mukaan tähän vuonna 2009 syntyneiden panttereiden porukkaan!