P13 sarjapelit Tampereella
Julkaistu: 06.02.2022 00.00

Ei ollut ajokeli ihan siitä leppoisimmasta päästä, kun joukkue aloitti sunnuntaiaamuna matkan sarjapeleihin Tampereen suuntaan. Lauantaina startannut Valtteri-myräkkä oli pistänyt lumitilanteen uusiksi ja sitä lunta myös tuprutti tulemaan varsin mukavasti koko sunnuntain ajan. Tampereelle kuitenkin päästiin turvallisesti melko vakio kokoisella rosterilla (2+11).

Päivän ensimmäisessä pelissä kohdattiin KyPo, jota vastaan ei vielä tällä kaudella oltukaan pelattu. Peli oli alusta lähtien tiukka ja pantterit hyvin mukana kahinoissa. Molemmat joukkueet esittivät peliareenalla varsin menevää salibandyä. Avausmaalin iski erän puolivälissä KyPo. Pantterit eivät tästä lannistuneet, vaan pelitilanteet aaltoilivat kentän molemmissa päissä. Lisämaaleja ei tähän erään nähty ja erätauolle siirryttiin tappiotilanteessa 0-1.

Toisen erän alussa KyPo pääsi rokottamaan heti ensimmäisellä minuutilla ja siirtyi parin maalin johtoon. Pantterit kuitenkin hyvin pelissä mukana ja pari minuuttia tämän jälkeen se kaivattu avausmaali ja tilanne 1-2 vastustajalle. Erä eteni edelleen tasaisissa merkeissä mutta valitettavasti aivan erän lopulla kohdattiin klassinen parin minuutin synkkyys-jakso ja KyPo iski pari maalia lisää. Tulostaululla erätauolle siirryttäessä lukemat 1-4 vastustajalle.

Kolmanteen erään lähdettäessä pantterit edelleen hyvin pelissä mukana. Nyt vaan pelataan omaa peliä ja pyritään parantamaan sitä viimeistelyä, joka on ollut viime peleissä kateissa. Viimeinen erä käyntiin ja takaa-ajoasemassa pantterit iskee erän ensimmäisen maalin ja lukemat 2-4 vastustajalle. Tämän jälkeen otettiin lisää riskiä mukaan peliin ja nostettiin reilusti karvausta. Hetken aikaa mentiin käytännössä coast-to-coast -tyylisesti päädystä päätyyn ja molemmilla joukkueilla tämä alkoi selkeästi tuntumaan jaloissa. KyPo kuitenkin kesti pantterimyllytyksen ja pystyi hyödyntämään erän loppuminuuttien aikana pantterirynnistyksen iskemällä pari maalia lisää. Loppulukemat tästä pelistä 2-6 vastustajalle.

Ensimmäinen peli takana ja koppiin puheille. Vastustaja pelasi nähdyn perusteella ehkä kauden parasta salibandyään eikä pantteritkaan tästä ihan kauheasti jäänyt. Ei alisuoritettu mutta toisaalta ei päästy myöskään sellaiseen moodiin, että olisi kyetty venymään pari vaadittavaa napsua kovempaan suoritukseen, jolla peli olisi saatu käännettyä toiseen suuntaan. Samoin viimeistely hyökkäyspäässä kangerteli edelleen – liikaa vetoja kohdistettiin hallin takaseinään maalikehikon sijaan. Taistelutahtoa kyllä löytyi koko 45 minuutin ajan ja kaikki voimat jätettiin kentälle. Sitten vaan eväille ja uusille alkulämmöille – pelien välissä 1½ tunnin tauko, kun otteluohjelmaa oli jouduttu asettelemaan uusiksi muutaman joukkueen valitettavien poissaolojen takia.

Päivän toisessa pelissä vastaan asettui PaPo. Sisuuntuneina päivän ensimmäisestä ottelusta pantterit järjestivät melkoisen mylläkän heti pelin ensi minuuteista lähtien. Pallohallinta ja tätä kautta pelin painopiste melkeinpä koko erän ajan omassa hyökkäyspäässä ja PaPo puolustusasemissa. Hyvin PaPo kuitenkin puolusti ja erän ensimmäinen pantterimaali nähtiin vasta erän loppuminuuteilla. Tiukan myllytyksen jälkeen erätauolle panttereiden johtaessa peliä lukemin 1-0.

Toisessa erässä jatkettiin siitä mihin ensimmäisessä jäätiin. Pelitilanteet PaPon kenttäpäädyssä ja erän puolivälissä nähtiin pari pantterimaalia lisää. Lukemat näiden jälkeen 3-0 panttereille. Kun on päästy isosti hyökkäysmoodiin, niin silloin karulla tapaa aina välillä vastustaja pääsee yllättämään. Näin kävi myös tällä kertaa, kun PaPo iski ensimmäisen maalinsa vain parikymmentä sekuntia pantterimaalin jälkeen. Tämänkin jälkeen panttereilla oli kyllä runsaasti paikkoja lisätä johtoaan mutta edelleen maalintekeminen tuntuu olevan hankalaa. Juuri ennen erätaukoa kuitenkin vielä yksi lisämaali panttereille ja lukemat tulostaululla 4-1 panttereille.

Kolmanteen erään lähdettäessä yritettiin muistutella peruspelaamiseen liittyvistä asioista, jotka tuntuivat hieman jääneen unohduksiin, kun joukkue hyökkäsi enemmän kuin hanakasti pari ensimmäistä erää. Panttereilla alkoi erän lopulla jalka painaa ja PaPo pääsi paremmin mukaan juoneen ja sai erän viimeisillä minuuteilla kavennettua pelin jo lukemiin 4-3. PaPolla selkeä momentum pelin viimeisillä hetkillä ja erän viimeisillä kymmenillä sekunneilla pallo pantteripäädyn pisteelle ja PaPo aikalisälle. PaPo tilanteeseen kuudella kenttäpelaajalla ilman maalivahtia. Tuomarin pillinvihellys ja pallo liikkeelle. Hieno PaPon vaparikuvio: syöttö takalaudan kautta omalle pelaajalle, joka jakoi maalin takaa tolpan vierestä pallon parhaalle maalintekosektorille liikkeessä olevalle pelaajalle ja pallo verkon perille. Nämä lukemat myös säilyivät taululla erän viimeiset sekunnit ja lopputuloksena tasapeli 4-4.

Viikonlopun saldona siis karvas tasuri ja tappio. Enemmänkin oli tarjolla mutta tällä kertaa kävi näin. Molemmissa peleissä maalintekopaikkoja oli tarjolla runsaasti mutta maalit jäivät tekemättä. Erityisesti toisessa pelissä kahden ensimmäisen erän aikana peli olisi pitänyt iskeä siihen tilanteeseen, että vastustaja ei siitä enää nouse ohi tai tasoihin. Positiivista on kuitenkin se, että kentällä tapahtuu koko ajan enemmän ja enemmän sellaisia asioita, joilla pelejä aletaan loppu viimein voittamaan. Joukkue lähtee kentälle tullessaan voittamaan pelejä ja jaksaa tsempata tavoitteen eteen koko pelin ajan, vaikka välillä tulee takaiskujakin.

Seuraavaksi pelataankin sitten kotikaukalossa, kun 19.2.2022 sarjapelit jatkuvat Istuinkivellä. Vastaan saadaan tuolloin KalvKen sekä O2-Jyväskylän joukkueet. Keretään siis muutama viikko taas treenaamaan ja hyvin porukkaa onkin ollut paikalla. Erilaisia maalintekoharjoitteita on tämä mennyt viikko treenailtu muun tekemisen ohessa. Syke treeneissä on edelleen hyvä ja nuoret pelurit selkeästi haluavat kehittyä pelin joka osa-alueella. Hyvä pojat – tästä on taas hyvä ponnistaa eteenpäin seuraaviin haasteisiin!

Muutoin joukkueen suorituksia kannattaa tsekkailla tulospalvelun kautta osoitteesta: https://salibandy.fi/tulospalvelu/242/8290/9375/2021-2022/sarjataulukko ja muuta kuvallista materiaalia toiminnasta on tarjolla joukkueen Instagramista: https://www.instagram.com/rsspanthers09/

Tässä kolme kertaa viikossa tavoitteellisesti harjoittelevassa joukkueessa on edelleen tilaa muutamalle 2009/2010 syntyneelle pelurille. Ota rohkeasti yhteyttä joukkueenjohtaja Marleenaan (puh. 044 581 4741) jos haluat liittyä mukaan tähän vuonna 2009 syntyneiden panttereiden porukkaan!