P13 sarjakauden päätöspelit Hämeenkyrössä
Julkaistu: 05.05.2022 06.56

Pantterit lähtivät sarjakauden 2021-2022 viimeisiin sarjapeleihin Hämeenkyröön joukkueen pelureiden näkökulmasta parhaalla mahdollisella kulkuvälineellä, kun bussi starttasi matkaan klo 9:00 kieppeissä kohti määränpäätä. Meno bussissa heti lähtöhetkestä alkaen letkeän rentoa yhdessä oloa ja nuoriso-osasto tuttuun tapaan varasi käyttöönsä kulkuvälineen takaosan. Porukkaa mukana rosterissa varsin mukavasti 2+13 osallistujan verran, eli lähtökohdat turnausreissuun olivat kohdillaan.

Päivän ensimmäisessä pelissä kohdattiin sarjakärki Lasb. Pantterit lähtivät otteluun voitto mielessään ja pelistä muodostuikin kohtalainen trilleri. Lasb sai pelin alkuun salamastartin, kun heti pelin ensi minuuteilla vastustaja onnistui rokottamaan ja siirtyi 0-1 johtoon. Pantterit onneksi lämpenivät mukaan peliin alun kohmeesta ja muutoin erän aikana pelitilanteet aaltoilivat tasaisesti kentän molemmissa päissä. Lisämaaleja ei nähty, joten erätauolle siirryttiin 0-1 lukemissa vastustajalle.

Toisen erän alkupuolella pelillisesti oltiin edelleen hyvin mukana mutta valitettavasti vastustaja rokotti armottomasti parhaasta maalintekosektorista syntyneistä paikoistaan maalin toisensa perään. Pantterit kuitenkin taistelivat koko ajan sinnikkäästi eikä annettu tuumaakaan periksi. Erän päätteeksi lukemat Lasb:lle 0-4.

Kolmanteen erään muutettiin vielä kerran hyökkäyksiin lähtöä ja päätettiin yhdessä, että viimeinen vartti painetaan korkealla karvauksella koko ajan kiinni vastustajan pakkeihin takalaidasta asti. Erä alkoikin suotuisasti, kun heti päästiin maalin makuun. Vastustaja ei tosin tästä lannistunut vaan iski heti seuraavassa vaihdossa lisäosuman. Pantterit kuitenkin olivat päättäneet, että loppuun asti isketään se mikä rahkeista löytyy. Ajassa 40:05 pantterimaali ja lukemat 2-5, siitä reilu minuutti ja pantterimaalin kautta lukemat 3-5. Lasb aikalisälle. Tässä kohtaa panttereilla hurmos päällä – aikaa pelikellossa jäljellä kolme ja puoli minuuttia. Viimeiset tsempit ja sitten mennään. Peli käyntiin ja pantterit edelleen vauhdissa. Ajassa 42:28 panttereille taas tahtomaali ja lukemat taululla jo 4-5. Viimeiset minuutit tarjoiltiin Lasb:lle sellaista mankelointia, että ei paremmasta väliä – valitettavasti maalit jäivät tekemättä ja maalikehikkoa ei näissä hommissa lasketa maaliksi. Huh huh, lähelle päästiin mutta mikä peli pelattiin – tämä ryhmä todella pelaa pelin loppuun asti oli vastustaja kuka tahansa!

Ottelun jälkeen lyhyet puheet ja tappiosta huolimatta koko joukkue oli hyvällä fiiliksellä, sillä alun tahmeudesta ja maalipaikkojen viimeistelyn puutteista huolimatta kyettiin haastamaan vastustaja loppuun asti koko joukkueen toimesta. Tämän jälkeen panttereita hemmoteltiin oikein kunnolla, kun joukkueen rahastonhoitaja oli taikonut mukaan sellaiset eväät, että ei paremmasta väliä! Hyvät safkat nautittiin yhdessä koko joukkueen voimin katsomossa samalla muiden joukkueiden pelejä seuraten.

Päivän toiseen peliin lähdettiin hyvistä asetelmista – fiilis päivän ensimmäisestä pelistä oli tuoreessa muistissa, eli eipä siinä sen kummempaa – lähdetään nauttimaan pelistä ja näyttämään muille mitä osataan. Vastaan asettui PaPo ja pantterit lähti otteluun todella vauhdilla – ottelun ensimmäinen maali iskettiin jo reilun minuutin pelin jälkeen. Vauhtia pidettiin yllä koko erän ajan ja erätauolle siirryttiinkin ansaitussa 3-0 johtoasemassa.

Toinen erä aloitettiin samanlaisella vauhdilla ja ensimmäinen maali tähän erään lyötiin erän ensimmäisellä minuutilla. Tunnelma oli tämän jälkeen tapissa ja erä rallateltiin vauhdikkaasti hyökäten siihen malliin, että yhden lisäosuman myötä erätauolla tulostaululla lukemat 5-0 panttereille.

Kolmas erä toi mukanaan myös vastustajan ensimmäisen maalin aivan erän alkupuolella. Hieman alkoi paistamaan hyökkäysvoittoinen meininki kentällä ja tästä myös pelureita muistuteltiin pelin tiimellyksessä. Pantterit kuitenkin koko loppuerän ajan pelissä hallitsevana osapuolena ja kun erän loppuun saatiin vielä iskettyä yksi maali lisää, niin sarjakausi päätettiin voittoon lukemin 6-1. Hyvä pojat!

Viikonlopun saldona siis taas kerran selkeä voitto ja niukkaakin niukempi tappio. Pelillisesti hyvää tekemistä ja onnistumisia taas koko joukkueelta. Aina toki parannettavaa löytyy ja tälläkin kertaa on helppo löytää yksi kehittämisen kohde, joka on selkeästi maalintekeminen ja eritoten viimeistelytarkkuus parhaasta maalintekosektorista. Fiilikset kuitenkin koko joukkueella erinomaiset viikonlopun peleistä ja kotimatkalla olikin mukavaa yhdessä tsekkailla leffaa, pelailla ja tarinoida muuten kavereiden kanssa.

Sarjakausi 2021-2022 on siis panttereiden osalta paketissa. Muutamia rästipelejä muilla joukkueilla on vielä pelattavana mutta muutoin sarjakausi oli siis tässä. Tästä eteenpäin treenaillaan vielä tuonne toukokuunlopulle ja pelaillaan muutamia harkkapelejä lähikaupunkien joukkueita vastaan. Kesälle on myös viritelty joukkueen näkökulmasta puuhaa ja niitä katsellaan kalentereihin tässä kevään edetessä.

Joukkueen suoritukset kauden osalta löytyvät tulospalvelun kautta osoitteesta: https://salibandy.fi/tulospalvelu/242/8290/9375/2021-2022/sarjataulukko ja muuta kuvallista materiaalia toiminnasta on tarjolla joukkueen Instagramista: https://www.instagram.com/rsspanthers09/

Tässä kolme kertaa viikossa tavoitteellisesti harjoittelevassa joukkueessa on edelleen tilaa muutamalle 2009/2010 syntyneelle pelurille. Ota rohkeasti yhteyttä joukkueenjohtaja Marleenaan (puh. 044 581 4741) jos haluat liittyä mukaan tähän vuonna 2009 syntyneiden panttereiden porukkaan!