P13 sarjapelit Parkanossa
Julkaistu: 24.11.2021 00.00

Parkanon pelireissuun startattiin lauantaiaamuna bussilla ja joukkueen nuoret pantterit näyttivät noudattavan perinteistä kaavaa, jossa bussin takaosan valtaavat pelurit ja valmennukselle tarjotaan käyttöön bussin ensimmäiset penkkirivit. Hyvin on asia sisäistetty, vaikka osa pojista oli tällaisella pelireissulla ensimmäistä kertaa. Pojat on poikia!

Pelejä ei tällä kertaa käyty legendaarisella Parkanon Urheilutalolla, vaan uuden karheassa Koulukampus Kaarnan liikuntahallissa, joka olikin säbäpeleille hyvin toimiva paikka. Taas oltiin tasan kahden kentän + maalivahdin kokoisella rosterilla liikkeellä, joten peliaikaa tälläkin kertaa kaikille tarjolla varsin runsaasti.

Päivän ensimmäisessä pelissä kohdattiin O2 Jyväskylästä ja pelistä tulikin ajoittain varsin fyysinen ja pelureiden tunteita nostattava vääntö. Peliin saatiin salamastartti, kun pallo toimitettiin verkonperille heti ensimmäisestä hyökkäyksestä. O2 ei tästä hätkähtänyt vaan minuuttia myöhemmin tilanne tasan 1-1. Erän lopulla vastustaja onnistui vielä kertaalleen ja toinen erä aloitettiin vastustajan johtaessa peliä lukemin 2-1.

Toinen erä mentiinkin sitten pantterikomennossa ja nähtiin kauden ensimmäinen pantteripelurin puhdas hattutemppu. Näiden ja vastustajan aivan erän lopussa tekemän kavennuksen kautta lukemat kolmannen erän startatessa panttereille 4-3. Heti erän alkuun O2 tasoitti tilanteen lukemiin 4-4. Pantterit ei onnistunut tämän jälkeen hyödyntämään ylivoimaa. Viisi minuuttia ennen pelin loppua O2 siirtyi maalin johtoon. Muutama minuutti ennen pelin loppua aikalisä, erikoiskenttä liikkeelle ja tilanteen salliessa veskari pois ja kuudes kenttäpeluri mukaan kentälle. Hyvä mylläkkä saatiin aikaiseksi mutta ei maalia. Lopulta tasakentällisin O2 iski vielä erän viimeisellä minuutilla loppulukemat 6-4 vastustajalle. Olihan varsin ”lämminhenkinen” peli, ei tällaista vielä tällä kaudella oltukaan koettu. Vaikka välillä lämpötila pelureiden istuessa vaihtopenkillä tuntui olevan yhtä korkealla kuin saunan lauteilla, niin pantteripelurit voivat olla tyytyväisiä omiin otteisiinsa kentällä, ei lähdetty mukaan tähän lämminhenkiseen kisailuun, vaan pidettiin oma kasetti kasassa pelin loppuun saakka ja pelattiin siististi. Tärkeää oppia tämäkin tuleviin koitoksiin.

Pelin jälkeen kapteenisto johdatteli joukkueen tunteiden viilennys- ja verryttelykävelylle raittiiseen ulkoilmaan. Viimeistään pelureiden siirtyessä ulkoilun jälkeen joukkueen rahastonhoitajan / gourmet-kokin loihtimien maukkaiden ruoka-annosten ääreen oli ensimmäisen pelin katkerat fiilikset unohdettu ja maittavan eväshetken jälkeen pojat jäivät tsekkailemaan vastustajien pelejä ja muutoin kuluttamaan aikaa katsomoon ennen päivän toista peliä.

Päivän toisessa pelissä vastaan asettui TFT Toijalasta, jolle hävittiin alkusarjassa. Revanssia lähdettiin siis hakemaan ja kyllä se pelureiden otteissa näkyikin. Ottelun ensimmäisen maalin iski TFT rankkarista. Tämän jälkeen pantterit iskivät pari maalia ja TFT yhden lisää, joten toiseen erään lähdettiin lukemista 2-2. Heti erän alkuun TFT:lle toinen rankkari, jonka pantterimaalivahti hoiteli upealla vastaantulolla ja jalkatorjunnalla. Seuraava maali iskettiin ylivoimalla ja pelin aaltoillessa puolin ja toisin erä eteni kuitenkin pantterikomennossa ja kolmanteen erään siirryttiin panttereiden johtaessa peliä lukemin 5-3. Kolmannen erän maalitehtailun aloitti TFT. Tämän jälkeen nähtiinkin sitten vain pantterimaaleja, joista yksi oli hieno rankkari sellainen – rauhallinen eteneminen, tarkka veto ja pallo vasempaan yläpeltiin! Näitä saa tuulettaa ja kyllä panttereiden kädet olivatkin tässä kohtaa kohti kattoa! Kyseinen rankkarimaali muuten sai aikaan kauden hattutempun numero kaksi ja mukavasti vielä eri pelurille kuin ensimmäinen. Lopulta summerin soidessa taululla varsin ansaitut lukemat 8-4 panttereille.

Niukka tappio ja maukas voitto. Viikonlopun kierroksen saldo oli siis varsin hyvä. Erityisen hyvin joukkueelta sujuivat ne pari asiaa, joita bussissa käytiin pelureiden / ketjujen kanssa läpi. Alueellinen / paikallinen ylivoima saatiin omalla pelinluvulla ja liikkeellä aikaiseksi. Laitureiden hyvä liike hyökkäyspäässä pallottomana onnistui varsin mukavasti, keskustan tuki puolustuspäässä ja tuen kautta tehdyt avaukset lähtivät nekin onnistumaan. Ylipäätään se, että rohkeasti toteutettiin omaa pelitapaa koko joukkueena yhdessä, vaikka se vaikeaa onkin, alkaa tuottaa pikku hiljalleen tulosta. Hyvä pojat! Tästä on mukava startata kolmen viikon treenisetti ennen seuraavaa turnausta 12.12.2021 Jyväskylässä. Vastaan siellä asettuvat Icehearts Tampereelta ja Kalvke Hämeenlinnasta.

Muutoin joukkueen suorituksia kannattaa tsekkailla tulospalvelun kautta osoitteesta: https://salibandy.fi/tulospalvelu/242/8290/9375/2021-2022/sarjataulukko ja muuta kuvallista materiaalia toiminnasta on tarjolla joukkueen Instagramista: https://www.instagram.com/rsspanthers09/

Tässä kolme kertaa viikossa tavoitteellisesti harjoittelevassa joukkueessa on edelleen tilaa muutamalle 2009/2010 syntyneelle pelurille. Ota rohkeasti yhteyttä joukkueenjohtaja Marleenaan (puh. 044 581 4741) jos haluat liittyä mukaan tähän vuonna 2009 syntyneiden panttereiden porukkaan!