P14 sarjapelit Lempäälässä
Julkaistu: 08.10.2022 06.03

P14 sarjapelit jatkuivat 1.10.2022 Lempäälän Ideaparkissa ja joukkue pääsikin pelaamaan nämä ottelut Classicin Bläk Boks kotiareenalla. Puitteet peleille olivat siis vähintäänkin kohdillaan ja kenttiä joukkueen pelureiden toimesta myös hehkutettiin hyviksi.

Päivän ensimmäiseen peliin saatiin vastaan O2JKL/Happee Jyväskylästä. Peli käynnistyi tunnustellen ja ensimmäisen erän aikana paikkoja maalintekoon oli puolin ja toisin tarjolla. Erätauolle siirryttiin kuitenkin 0-0 tilanteessa. Toisen erän alkuun pantterit alivoimalle ja kovin kauaa ei vastustajalla aikaa kulunut, kun pallo iskettiin ylivoimalla pantteriverkkoon ja tilanne 0-1 vastustajalle. Pantterit pääsi myös kokeilemaan ylivoimaa mutta vaikka pallo pyöri melko mukavasti ei tasoitusmaalia saatu aikaiseksi. Erän loppupuolella maalinteossa kuitenkin onnistuttiin vastustajan siirretyn rangaistuksen aikana. Erätaukotilanne toisen erän päätteeksi 1-1. Kolmannen erän alkupuolella vastustaja onnistui maalinteossa parin minuutin sisään kahteen otteeseen ja pantterit näin ollen takaa-ajoasemissa lukemissa 1-3. Pantterit painoi hyökkäyksiä erän loppua kohti vastustajan maalille vimmatusti mutta kavennus saatiin aikaiseksi vasta ajassa 44:53. Erän viimeiset sekunnit painettiin ilman maalivahtia mutta summerin soidessa taululla loppulukemat 2-3 vastustajan hyväksi. Tiukan pelin jälkeen vielä puheet kopissa, pelurit eväille ja reilun tunnin vapaa-aikaa viettämään Ideaparkkia kierrellen sekä muiden joukkueiden pelejä seuraten.

Päivän toiseen otteluun vastaan asettui sarjakärki LeKi Lempäälästä, eli tiedossa olisi tiukka matsi. Pantterit lähtivät otteluun hyvällä asenteella ja se näkyi läpi ottelun kentällä. Ensimmäinen maali saatiin iskettyä vastustajan selän taakse jo ottelun ensimmäisellä minuutilla ja peli panttereille 1-0. Vastustaja onnistui avaamaan oman maalitilinsä muutama minuutti myöhemmin ja peli 1-1. Hetkeä myöhemmin pantterit pääsivät pyörittämään ylivoimaa mutta hyvästä yrityksestä huolimatta lisämaaleja ei saatu aikaiseksi. Erän lopulla kuitenkin onnistuttiin taas ja erätauolle siirryttiin 2-1 johtolukemissa. Toisen erän alussa pantterit taas ylivoimalle mutta hyvästä pyörityksestä huolimatta ylivoimamaalit jäivät edelleen tekemättä. Erän lopulla vastustaja onnistui maalinteossa ja erätauolle siirryttiin 2-2 lukemissa. Kolmannessa erässä molemmat joukkueet hakivat johtomaalia ja sen pääsi iskemään erän loppupuolella vastustaja rangaistuslaukauksesta. Tästä hetki eteenpäin ja panttereille jäähy. Tässä kohtaa LeKi otti aikalisän ja samalla päästiin itse rauhassa sopimaan alivoimakuviot kuntoon. Alivoima pelattiin hienosti taistelleen, eikä vastustaja päässyt sitä hyödyntämään. Kun päästiin taas tasakenttiin otettiin oma aikalisä. Pelikellossa vajaat kaksi minuuttia aikaa, joten tasoitusmaalia haettaisiin myös jossain vaiheessa ilman maalivahtia kuudella kenttäpelaajalla. Pariin otteeseen kuudes kenttäpelaaja saatiin kentälle ja hyvä pyöritys vastustajan päätyyn mutta lisämaalit jäivät iskemättä. Summerin soidessa taululla lukemat 2-3 vastustajalle.

Viikonlopun saldona siis pari todella niukkaa tappiota ja kauden ensimmäinen sarjapelivoitto antaa vielä odottaa itseään. Otteet ja tekemisen meininki joukkueella kuitenkin hyvällä tasolla ja voidaan todeta, että kehitystä on tapahtunut monella osa-alueella huimasti. Vaikka esim. erikoistilanteita ei juuri ole treenattu viime viikkoina, niin silti nopealla ohjeistuksella pelurit kykenivät pyörittämään peliä sovitusti ja luomaan tilanteita. Edelleen maalintekemisessä ja viimeistelyssä on parannettavaa mutta eiköhän sekin tässä kauden mittaan ala sujumaan. Hienoa tekemistä hyvällä asenteella taas kuitenkin koko joukkueelta – hyvä pojat!

Seuraavat pelit ovat 16.10.2022 Hämeenkosken Koskihallilla. Vastaan saadaan Classic Tampereelta ja LASB Lammilta. Sitä ennen ennätetään hyvin treenaamaan ja hiomaan kuvioita kohdilleen.

Joukkueen suoritukset kauden osalta löytyvät perinteiseen tapaan tulospalvelun kautta osoitteesta: https://salibandy.fi/tulospalvelu/239/9631/10364/2022-2023/sarjataulukko ja muuta kuvallista materiaalia toiminnasta kannattaa käydä tsekkaamassa joukkueen Instagramista: https://instagram.com/rsspanthersp14

Tässä kolme kertaa viikossa tavoitteellisesti harjoittelevassa joukkueessa on edelleen tilaa muutamalle 2009/2010 syntyneelle pelurille. Kannattaa ehdottomasti ottaa rohkeasti yhteyttä joukkueenjohtaja Marleenaan (puh. 044 581 4741) jos salibandy kiinnostaa ja haluaisit liittyä mukaan tähän vuonna 2009 syntyneiden panttereiden porukkaan!