P14 sarjapelit Hämeenlinnassa
Julkaistu: 25.02.2023 14.04

P14 sarjapelejä pelattiin 12.2.2023 Hämeenlinnassa Jukolan koululla. Peleihin lähdettiin rosterilla 2+12 ja tiedossa oli kovia otteluita, kun vastassa tulisi olemaan aivan sarjan kärkisijoilla olevia joukkueita.

Päivän ensimmäiseen peliin saatiin vastaan Classic Tampereelta, joka oli sarjataulukossa kolmannella sijalla. Heti ottelun alusta oli nähtävissä, että varsin vauhdikas peli oli tuloillaan ja tilanteita nähtiin runsaasti kentän molemmissa päissä. Ensimmäisen maalin pääsi iskemään vastustaja mutta panttereilla myös hyviä tilanteista omassa hyökkäyspäässä. Erän lopulla päästiin ylivoimalle ja tämä erikoistilanne myös hyödynnettiin iskemällä maali varsin mallikkaan ylivoimapyörityksen päätteeksi. Erätauolle siirryttiin näin ollen 1-1 lukemissa. Toisen erän puolivälissä vastustaja iski lisäosuman ja siirtyi pelissä johtoon. Erän lopulla päästiin taas ylivoimalle mutta tällä kertaa ei onnistuttu lisämaaleja iskemään ja siirryttäessä erätauolle lukemat tulostaululla 1-2 vastustajan eduksi. Kolmannen erän alussa vastustaja siirtyi 1-3 johtoon ja pantterit aikalisälle. Joukkue valppaana kuulolla, ohjeet jakoon loppu pelin ajaksi ja pantteri-huudolla jatkamaan! Hyvä tsemppi saatiinkin aikaiseksi, sillä muutaman minuutin pelin jälkeen kavennettiin tilanne lukemiin 2-3 ja oltiin taas paremmin pelissä mukana. Vastustaja ei tästä kuitenkaan lamaantunut vaan pari minuuttia tästä ja lukemat tulostaululla 2-4 vastustajalle. Panttereilla kuitenkin tsemppi päällä ja viisi minuuttia ennen summeria taas pantterimaali ja tilanne kutkuttavasti lukemissa 3-4. Samalla hyvällä tekemisellä saatiin sen verran painetta vastustajalle, että pantterit vielä kerran erän lopun viimeisille vajaalle kahdelle minuutille ylivoimalle. Maalivahti pois maalilta ja kuudella kenttäpelaajalla jauhamaan ylivoimaa. Hyviä paikkoja saatiin aikaiseksi mutta ei valitettavasti sitä pelin tasoittavaa maalia. Summerin soidessa pelin loppulukemat 3-4 vastustajalle. Hienosti haastettiin varsin kovalla nipulla paikalla ollut Classic kuitenkin koko ottelun ajan – hyvä kundit, hienoa peliä!

Päivän toiseen otteluun saatiin sitten vastaan sarjan kärkijoukkue LASB, joka ehkä hieman yllättäen oli hävinnyt päivän ensimmäisen ottelunsa ja olisi näin ollen varmasti nälkäisenä liikkeellä toiseen otteluun. Ensimmäinen erä osoitti, että epäilykset kävivät toteen ja vastustaja vyöryttikin peliä pantterimaalille useamman kerran, vaikkakin pelin alussa pantterit pääsivät antamaan painetta vastustajan maalille. Erän päättyessä lukemat 0-3 vastustajalle. Toisen erän ensimmäisen maalin iski vastustaja mutta varsin pian tämän jälkeen saatiin kuparinen rikki. Valitettavasti vastustaja rokotti välittömästi aloituksen jälkeisessä vaihdossa ja eräntauolle siirryttiin tilanteessa 1-5 vastustajalle. Kolmannessa erässä vastustaja jatkoi tiukkaan tahtiin eikä antanut panttereille juurikaan mahdollisuuksia. Aivan erän lopussa vielä todella synkkä pariminuuttinen ja loppulukemat tätä kautta vastustajalle 1-8. Täytyy myöntää, että hienosti pallo pyöri LASB:n pojilla ja jokaisesta hävitystäkin pallosta vastustaja lähti kamppailemaan sitä raivokkaasti takaisin omalle joukkueelleen.

Viikonlopun saldona siis kaksi tappiota. Pelit olivat kuitenkin joukkueen näkökulmasta varsin erilaiset ja malliesimerkki siitä, että mikä vaikutus pelin etenemiseen ja lopputulokseen saadaan sillä, että joukkue on ja pelaa yhtenäisesti. Mutta joukkueena me näistä tilanteista myös opitaan ja toivottavasti ymmärretään jatkoa ajatellen vielä paremmin sen yhtenäisyyden ja positiivisen tekemisen merkitys joukkueurheilussa. Etenkin kun näin tekemällä joukkueena kyllä kyetään haastamaan ennakolta kovempiakin porukoita koko 45 minuutin ajan.

Seuraavat pelit pelataankin sitten taas kotikylällä, kun 11.3.2023 sarja jatkuu Riihimäen Urheilutalolla. Vastaan saadaan Pirkkalan Pirkkojen ja O2 Jyväskylän joukkueet. Pirkat-peli starttaa klo 10:00 ja päivä huipentuu klo 15:00 O2:n kohtaamiseen. Nyt vaan taas kaikki paikalle kannustamaan panttereita – saataisiinko vielä enemmän houkuteltua väkeä Urheilutalon katsomoon kuin edellisellä kerralla (70 henkeä lauteilla)?!?

Joukkueen suoritukset kauden osalta löytyvät perinteiseen tapaan tulospalvelun kautta osoitteesta: https://salibandy.fi/tulospalvelu/239/9631/10364/2022-2023/sarjataulukko ja muuta kuvallista materiaalia toiminnasta kannattaa käydä tsekkaamassa joukkueen Instagramista: https://instagram.com/rsspanthersp14

Tässä kolme kertaa viikossa tavoitteellisesti harjoittelevassa joukkueessa on edelleen tilaa muutamalle 2009/2010 syntyneelle pelurille. Kannattaa ehdottomasti ottaa rohkeasti yhteyttä joukkueenjohtaja Marleenaan (puh. 044 581 4741) jos salibandy kiinnostaa ja haluaisit liittyä mukaan tähän vuonna 2009 syntyneiden panttereiden porukkaan!