P13 sarjapelit Jyväskylässä
Julkaistu: 18.12.2021 00.00

Joulu näytti tulleen nuorten panttereiden näkökulmasta etukäteen, kun taas päästiin bussilla pelireissuun. Tällä kertaa suuntana Jyväskylä ja Palokan koulukeskus. Kolmen viikon treenijakson aikana porukkaa oli ollut hyvin paikalla ja joukkueen tekemisen taso tuntuu viikko toisensa jälkeen vain paranevan. Tähän jaksoon tekniikka yms. tekemisen lisäksi myös passeli annos erilaista nopeusvoimatreeniä ja muuta asiaan liittyvää ärsykettä – näillä toimilla pantterilauma on jatkossa entistäkin nopeampi kentällä. Vaikka jonkin verran viime hetken valitettavia poisjääntejä tulikin, niin oltiin suorastaan ennätyksellisen isolla rosterilla liikkeellä (2+12). Lähtökohdat ja odotukset peleihin olivat siis kohdillaan.

Päivän ensimmäisessä pelissä kohdattiin Tampereen Icehearts. Peli oli heti alkuhetkistä lähtien hyvin panttereiden näpeissä. Pallo liikkui, pantterit liikkuivat ja muutoinkin pelisuunnitelmaa noudatettiin mainiosti. Ensimmäisen erän jälkimmäisellä puoliskolla alkoi myös syntyä tulosta ja pantterit nakuttivatkin erätauolle siirryttäessä tulostaululle 3-0 lukemat. Toisen erän aikana saatiin palloa vielä paremmin liikkeelle ja kentälle aukesikin melkoisesti tiloja, joita pyrittiin käyttämään hyödyksemme. Toinen erä olikin melkoista ilotulitusta maalitehtailun suhteen, kun pantterit pöllyttivät verkkoja peräti kuusi kertaa ja erätauolle siirryttäessä pelitapahtumiin nähden taululla varsin ansaitut 9-0 lukemat panttereille. Viimeinen erä sujui myös lähtökohtaisesti pantterikomennossa mutta aivan erän lopulla Icehearts sai hyvän useamman minuutin mylläkän aikaiseksi ja valitettavasti pelin viimeisellä minuutilla vastustaja iski kuparisen rikki ja pelin loppulukemat tämän jälkeen 11-1 panttereille. Nollapelistä jäi siis uupumaan niukasti 46 sekuntia.

Pelin jälkeen lyhyet puheet kopissa, pieni välipala ja tämän jälkeen kapteenisto johdatteli joukkueen pienelle verryttelykävelylle raittiiseen ulkoilmaan. Hyvin nopeasti ensimmäisen pelin jälkeen siis siirrettiin katse jo päivän toiseen otteluun – päivän pelien välissä vain tunnin tauko, joten kohta taas pitäisi olla valmiina seuraavaan koitokseen.

Päivän toisessa pelissä vastaan asettui KalvKe Hämeenlinnasta. Pantterit taas vahvalla otteella pelissä mukana heti alusta lähtien ja erä edettiin selkeästi pantterien komennossa. Maaliverkkoa päästiin heiluttamaan useaan otteeseen ja erätauolle siirryttiin lukemissa 4-0 panttereille. Toinen erä sai panttereiden näkökulmasta salamastartin, kun pariin minuuttiin iskettiin heti pari maalia lisää. Loppuen lopuksi erän päättyessä tulostaululla lukemat 9-0 panttereille. Kolmannen erän alussa päästiin jo toisen kerran pelaamaan ylivoimaa mutta KalvKe taisteli vajaalla toistamiseen onnistuneesti eikä lisämaaleja näin ollen kirjattu erikoistilanteista pöytäkirjaan. Kuten päivän ensimmäisessäkin pelissä vastustaja sai kolmannessa erässä päälle varsin hyvän kirivaihteen ja KalvKen kova yritys palkittiinkin muutama minuutti ennen pelin päättymistä. Loppuen lopuksi peli panttereille selvin lukemin 10-1.

Viikonlopun saldona mukavasti pari varsin selkeää voittoa ja tämän seurauksena tasaisessa sarjassa pantterit keikkuvat näiden otteluiden jälkeen jaetulla toisella sijalla, vain pisteen päässä sarjakärjestä. Hyvä pojat! Tälläkin kertaa pantterit onnistuivat noudattamaan omaa pelisuunnitelmaa mallikkaasti ja nähtävissä oli jo selkeitä jaksoja, jolloin kyettiin liikuttamaan palloa koko viisikon voimin ja hakemaan tyhjiä tiloja suhteessa vastustajan peliryhmittäytymiseen. Erityisen maininnan arvoista oli myös molempien pantterimaalivahtien otteet tolppien välissä. Ne harvat myllytykset, joita vastustajat päivän mittaan kykenivät järjestämään, hoidettiin uhrautuvan puolustuspelaamisen ja veskareiden torjuntojen toimesta siihen malliin, että vastustajat eivät juuri maaleja päässeet juhlimaan. Harmittavasti ne nollapelit jäivät vielä odottamaan tulevia pelejä mutta ollaan niiden suhteen kärsivällisiä, ne kyllä sieltä tulevat, jos ovat tullakseen.

Seuraavia sarjapelejä ei vielä tulospalvelusta löydy mutta oletettavaa on, että niitä päästään toivottavasti pelailemaan vuodenvaihteen jälkeen tammikuussa. Kohtaamatta ovat vielä KyPo, Lasb ja Sbt PaPo, eli tästä porukasta ne seuraavat vastustajat löytyvät. Näin ollen edessä on useamman viikon treenijakso, joka pitää sisällään mm. joukkueen pelureiden itse suunnittelemat treenit ja mahdollisesti harkkapelejä. Nousujohteisen syyskauden jälkeen voidaan olla varmoja, että vuodenvaihteen jälkeen pantterilauma on nälkäisenä valmis jahtaamaan sarjakärkeä kiinni ja ehkä jopa ottamaan siitä kiinnitykset itselleen.

Muutoin joukkueen suorituksia kannattaa tsekkailla tulospalvelun kautta osoitteesta: https://salibandy.fi/tulospalvelu/242/8290/9375/2021-2022/sarjataulukko ja muuta kuvallista materiaalia toiminnasta on tarjolla joukkueen Instagramista: https://www.instagram.com/rsspanthers09/

Tässä kolme kertaa viikossa tavoitteellisesti harjoittelevassa joukkueessa on edelleen tilaa muutamalle 2009/2010 syntyneelle pelurille. Ota rohkeasti yhteyttä joukkueenjohtaja Marleenaan (puh. 044 581 4741) jos haluat liittyä mukaan tähän vuonna 2009 syntyneiden panttereiden porukkaan!