P13 Kotiturnaus Istuinkivellä
Julkaistu: 04.03.2022 00.00

Heti hiihtoloman alkuun saatiin järjestää kotiturnaus Istuinkiven liikuntahallissa. Peleihin saatiin ottaa myös yleisöä, eli pantterit pääsivät näyttämään osaamistaan kotiyleisön edessä. Mukavasti saatiin myös pantterivanhemmat osallistumaan tarvittaviin järjestelyihin, jotta päivä saatiin pyöräytettyä läpi sujuvasti. ISO kiitos tästä taustajoukoille! Hiihtoloman alku jonkin verran verotti osallistujia, joten rosterin koko taasen melko kapea. Päivän ensimmäiseen peliin mukaan saatiin 2+10 peluria, eli taas peliaikaa olisi tarjolla paikallaolijoille varsin mukavasti.

Päivän ensimmäisessä pelissä kohdattiin Kalvke, joka aiemmin kaudella oli onnistuttu voittamaan. Peli käynnistyi panttereiden näkökulmasta hyvin, kun pelitilanteet pääsääntöisesti pelin ensi minuuteilla pyörivät Kalvken kenttäpäädyssä. Montaa minuuttia ei ennätetty pelaamaan, kun nähtiin ensimmäinen pantterimaali. Pelitilanteet tämänkin jälkeen pyörivät pääsääntöisesti panttereiden hyökkäysalueella mutta lisämaaleja ei ensimmäisessä erässä nähty. Vaihtopenkillä oli aistittavissa huolestuttavaa liiallisen hyvänolon tunnetta siitä, että peli olisi jo jotenkin selvä. Erätauolle siirryttiin kuitenkin panttereiden johtaessa peliä 1-0.

Toisen erän alussa nähtiinkin sitten Kalvken avausmaali ja tilanne tämän jälkeen tasan 1-1. Hieman panttereilla keskittyminen hukassa ja erän edetessä sitten otettiin parinkymmenen sekunnin sisällä kaksi jäähyä samasta syystä – liian monta pelaajaa kaukalossa. Ilmeet vaihtopenkillä alkoivat syystäkin vakavoitumaan. Onnistuttiin kuitenkin taistelemaan jäähyt kahden pelaajan alivoimalla ilman takaiskuja. Kalvke kuitenkin käytti panttereiden sekavan tilanteen hyödykseen ja iski erän lopulla vielä yhden maalin. Erätauolle siirryttiin tappioasetelmassa lukemissa 1-2 vastustajalle.

Kolmannen erän alussa panttereiden keskittyminen tuntui olevan edelleen väärissä asioissa. Tilanne vaati aikalisän, jotta joukkue saatiin hereille ja keskittymään oleellisimpaan. Aikaa pelikellossa jäljellä kuitenkin liki kymmenen minuuttia, joten tilanne kyllä saataisiin käännettyä, jos tahtoa vain löytyisi. Ja kyllä se vapauttava tasoitusmaali sitten saatiinkin aikaiseksi pari minuuttia ennen erän loppua. Summerin soidessa tulostaululla lukemat 2-2.

Ensimmäinen peli takana ja koppiin puheille. Joukkue oli varsin yksimielinen siitä, että paremminkin olisi voitu suoriutua. Ajatus ei ollut mukana ja keskittyminenkin pelisuunnitelmaan oli puutteellista tai se unohtui kokonaan. Onneksi sen verran oli tahtoa, että pelistä haettiin yhteistuumin tulokseksi tasuri.

Päivän toisessa pelissä vastaan asettui O2 Jyväskylästä. Liikkeelle lähdettiin rosterilla 2+9, joten tiedossa olisi kolmen pakin peli. Ennen peliä muisteltiin vielä päivän ensimmäistä peliä sen verran, että sovittiin ne asiat, joita tässä matsissa ei haluta toistaa. O2 sai peliin salama alun, kun toisen peliminuutin aikana nähtiin vastustajan avausmaali. Pantterit jatkoi kuitenkin omaa peliään ja se palkittiin aivan erän viimeisillä sekunneilla. Erätauolle siirryttiin tilanteessa 1-1.

Toinen erä jatkui edelleen tasaisissa merkeissä ja vasta erän loppupuolella O2 onnistui iskemään pari lisämaalia peräkkäisissä vaihdoissa. Pantterit pitivät päänsä kylmänä ja jatkoivat oman pelisuunnitelman toteutusta ja kuittasivat välittömästi seuraavassa vaihdossa lukemat taululle numeroihin 2-3. Näissä luvuissa myös siirryttiin erätauolle.

Kolmanteen erään liikkeelle edelleen samalla sapluunalla: maltillinen karvauspeli parilla poikkeussäännöllä, muistetaan viisikkopelin perusasiat ja ohjataan vastustajan peli pois parhaalta maalintekosektorilta sekä sillä, mikä ensimmäisessä pelissä unohtui – kannusta ja tsemppaa pelikaveria. Erä näytti jo alkavan murheellisesti, kun kentällä taas samaan aikaan liian monta pantteripeluria. Selvä pantterijäähy jäi tässä kohtaa tuomareilta kuitenkin puhaltamatta ja tästä muodostui pelin käännekohta. Vastustajan kasetti levisi totaalisesti tästä tilanteesta ja samalla myös heidän pelinsä sekosi täysin. O2:n ollessa pelillisesti sekaisin pantterit pääsivät iskemään 3-3 tasoitusmaalin varsin nopeasti tämän seurauksena. Asiaa O2:n näkökulmasta ei helpottanut se, että kentällä tunteiden noustessa pintaan pantterit pääsivät ylivoimalle. Pantterit jauhoivat rauhassa alakolmion kautta useita maalintekotilanteita, kunnes aivan jäähyn lopussa nähtiin ylivoimamaali ja pantterit johtoon lukemin 4-3. Tätä jo sitten tuuletettiin joukkueen toimesta isosti! Tunnetilat kentällä edelleen pinnassa ja parikymmentä sekuntia aloituksen jälkeen pantterit taas ylivoimalle. Pelikellossa aikaa reilut kaksi minuuttia, joten panttereilla ei ole kiire. Hienosti pantterit jauhoivat ylivoimapeliään ilman kiirettä hätiköityihin ratkaisuihin, tässä kohtaa pelikello oli panttereiden kaveri. Erän viimeisellä minuutilla vielä pantterijäähy mutta tämä alivoima selvitettiin ja loppulukemat panttereille numeroin 4-3!

Viikonlopun saldona siis voitto ja tasuri. Pelillisesti päivän toinen peli oli aivan eri planeetalta kuin päivän ensimmäinen. Kyettiin nostamaan selvästi omaa tasoa ja myös opittiin ensimmäisen pelin virheistä. Uskottiin joukkueeseen ja myös pelikavereiden kykyihin sekä keskityttiin oleelliseen ja muistettiin myös kannustaa omia pelikavereita niin hyvissä kuin heikommissakin hetkissä. Ja mukava oli päivän päätteeksi kuulla kopissa koko joukkueen esittämä viiden sekunnin täydellä äänellä toteutettu huutomyräkkä – ei jäänyt hallissa kenellekään epäselväksi, että oliko joukkue tyytyväinen päivän toiseen peliin ja siitä saavutettuun voittoon!

Seuraavaksi pelataankin sitten 27.3.2022, kun sarjapelit jatkuvat Toijalassa. Vastaan saadaan tuolloin Tampereen Iceheartsin sekä KyPon joukkueet. Keretään siis muutama viikko taas treenaamaan ja pelaamaan muutama harkkapelikin Lopen ja Hyvinkään joukkueita vastaan.

Muutoin joukkueen suorituksia kannattaa tsekkailla tulospalvelun kautta osoitteesta: https://salibandy.fi/tulospalvelu/242/8290/9375/2021-2022/sarjataulukko ja muuta kuvallista materiaalia toiminnasta on tarjolla joukkueen Instagramista: https://www.instagram.com/rsspanthers09/

Tässä kolme kertaa viikossa tavoitteellisesti harjoittelevassa joukkueessa on edelleen tilaa muutamalle 2009/2010 syntyneelle pelurille. Ota rohkeasti yhteyttä joukkueenjohtaja Marleenaan (puh. 044 581 4741) jos haluat liittyä mukaan tähän vuonna 2009 syntyneiden panttereiden porukkaan!