P13 sarjapelit Toijalassa
Julkaistu: 03.04.2022 19.00

Pistejahdissa parketilla

Pantterit lähtivät sarjapelien osalta kauden toiseksi viimeiseen turnaukseen Toijalaan varsin mukavalla rosterilla, kun mukaan saatiin pelureita kauden ennätysmäärä, peräti 2+15 osallistujan verran. Treenijakson aikana pelurit ovat myös osallistuneet tapahtumiin aktiivisesti ja vaikka suunnitellut harkkamatsit sairastapausten takia peruuntuivatkin, niin sen verran vastaanottavaista on väki treeneissä ollut, että lähtökohdat tuleviin sarjapeleihin olivat kohdillaan. Takana siis hyvä treenijakso, jonka aikana käyty läpi myös avauspelaamista sekä jonkin verran myös yli- ja alivoimakuvioita.

Päivän ensimmäisessä pelissä kohdattiin Icehearts Tampereelta. Pantterit lähtivät otteluun voitto mielessään ja heti reilun puolen minuutin pelin jälkeen nähtiin avausmaali ja pantterit näin ollen 1-0 johtoon. Peli oli koko erän ajan hyvin panttereilla hallussa ja pelitilanteet pyörivät lähtökohtaisesti omassa hyökkäyspäädyssä. Kun summeri soi erätauon merkiksi, niin tulostaululla lukemat 4-0 panttereille.

Toisen erän alussa vastustaja pääsi peliin paremmin mukaan ja pantterijäähyn aikana Icehearts iski pelin avausmaalinsa ylivoimalla. Pian tämän jälkeen pantterit iskivät erän ensimmäisen maalinsa myös ylivoimalla. Tämän jälkeen maaleja iskettiin suurin piirtein tasatahtiin siihen malliin, että erätauolle siirryttäessä pantterit johtivat peliä lukemin 7-2.

Kolmannessa erässä pantterit jatkoivat hyvää pallokontrollia ja peli oli varsin hyvin omissa näpeissä koko erän ajan. Erän lopulla pantterit vielä pääsivät kokeilemaan ylivoimaa pariin otteeseen, joista toinen myös tuotti tulosta. Tämän lisäksi nähtiin pari muutakin osumaa molempiin kenttäpäätyihin ja näin ollen summerin soidessa pelin loppulukemat panttereille varsin selvin lukemin 9-3.

Pelin jälkeen koppiin puheille ja joukkue sekä valmennus olivat varsin yksimielisiä siitä, että hyvin homma hoidettiin ja että kyettiin pysyttelemään pelisuunnitelmassa ja pitämään yhdessä hauskaa kentällä. Tämän jälkeen pikaisesti eväille ja alkulämmöille, sillä päivän toinen peli starttaisi jo vajaan tunnin kuluttua.

Päivän toisessa ottelussa saatiin vastaa KyPo, jota vastaan oli aiemmin sarjapeleissä pelattu varsin hyvätasoinen salibandyottelu, joka hävittiin. Tiedossa olisi siis taas tiukka vääntö, josta voittoa lähdettiin hakemaan. Ensimmäinen erä alkoi molemmin puolin tarkalla pelaamisella, joskin pantterit olivat pykälän verran enemmän pallossa ja tätä kautta aloitteet olivat panttereilla näpeissä. Erän puolivälin jälkeen nähtiin panttereiden avausmaali. Vaikka pelitilanteet pyörivätkin panttereiden hyökkäyspäädyssä, niin myös KyPo onnistui iskemään avausmaalinsa erän loppupuolella. Näin ollen erätauolle siirryttiin tasatilanteessa 1-1.

Toisen erän alussa KyPo sai tilanteen paremmin hallintaansa ja pantteripäädyssä pelikirja sekosi. Erän puolivälissä tämä kostautui parina KyPon lisäosumana ja tämän seurauksena pantterit aikalisälle, jonka aikana pelurit piti saada hereille ja palaamaan takaisin pelaamaan sitä peliä mikä osataan ja millä tilanne saadaan takaisin hallintaan. Aikalisän jälkeen pantterit onnistuivatkin ottamaan pelin takaisin hallintaan ja erän lopulla onnistuttiin vielä kaventamaan tilannetta ylivoimamaalilla. Erän päätyttyä tilanne lukemissa 2-3 vastustajalle.

Kolmanteen erään panttereilla taas asenne kohdallaan. Pelitilanteisiin nähden oltiin taas kuskin paikalla ja panttereilla kaikki mahdollisuudet nousta mukaan taisteluun voitosta. Erän ensimmäisen maalin iskee kuitenkin KyPo panttereiden kilautellessa useampaan otteeseen vain maalikehikkoa. Koko joukkue kuitenkin tsemppaa hienosti ja peli on hyvin hallussa. Taas isketään tolppaan mutta tällä kertaa riparit siitä verkon perille. Tilanne 3-4 ja pelikellossa vielä aikaa jäljellä. Pantterit painaa pelitilanteita toinen toisensa jälkeen vastustajan kenttäpäätyyn ja pari minuuttia ennen pelin loppua tehdään tasoittava maali, tilanne 4-4. Pian tämän jälkeen kuitenkin valitettava pantterijäähy ja loppupeli ollaankin alivoimalla. Panttereille syntyy vielä alivoimalla osittainen läpiajo mutta hienosti pelannut vastustajan maalivahti onnistuu tämän yrityksen estämään. Tämän jälkeen KyPolle syntyy aivan pelin viimeisillä sekunneilla vielä paikka iskeä ylivoimamaali hieman epäonnistuneesta panttereiden purkuyrityksestä ja siinä vastustaja valitettavasti onnistuu. Viimeisiin sekunteihin asti kuitenkin taistellaan ja saadaan vielä aloituksen jälkeen hyvä veto aikaiseksi, josta pelipallo vastustajan veskarin torjunnasta päätyy kuitenkin vain maalin katolle. Tämän tilanteen jälkeen summeri soi ja pelin loppulukemat näin ollen vastustajalle lukemin 4-5.

Viikonlopun saldona siis selkeä voitto ja niukkaakin niukempi tappio. Pelillisesti pantterit ovat taas ottaneet harppauksia eteenpäin koko joukkueen voimin. Pallokontrolli ja avauspelaaminen hyökkäyksiin lähtiessä on etenemässä juuri oikeaan suuntaan. Kyetään hakemaan ja tukemaan avauksia pelitilanteeseen / vastustajan puolustusryhmitykseen nähden jo merkittävästi paremmin kuin vaikkapa vuodenvaihteessa kyettiin. Osataan reagoida jo jossain määrin pelin sisällä vastustajan mahdollisiin muutoksiin esim. karvaustason muutoksissa, vaikka toki tälläkin saralla vielä työmaata ja tekemistä piisaa. Yleisesti ottaen kuitenkin pelurit ovat kiinnostuneita myös taktisemmistakin asioista ja niitä on koko kauden ajan pyritty tarjoilemaan treeneissä sopivina annoksina, jotta koko ajan myös pojat joutuisivat funtsimaan asioita suhteessa tekemiseensä kentällä entistäkin laajemmasta näkökulmasta. Kokonaisuudessaan peli-ilme esimerkiksi tänäkin viikonloppuna oli erittäin positiivinen ja joukkue jaksaa ja tahtoo taistella pelin kuin pelin loppuun asti voitosta. Valmennuksessa ollaan tästäkin näkövinkkelistä erittäin tyytyväisiä joukkueen esityksiin – hyvä kundit, loistavaa tekemistä ja tsemppaamista!

Seuraavaksi pelataankin sitten tämän sarjakauden viimeiset pelit 9.4.2022, kun sarjapelit jatkuvat Hämeenkyrössä. Tämä pidempi pelireissu tehdään bussilla ja tämähän pelureille passaa – saadaan passelisti lisää mukavaa yhdessäoloaikaa tähän kauden viimeiseen pelireissuun. Vastaan saadaan tuolloin sarjakärki Lasb sekä SBT PaPo. Keretään siis muutama viikko taas treenaamaan ennen näitä koitoksia.

Muutoin joukkueen suorituksia kannattaa tsekkailla tulospalvelun kautta osoitteesta: https://salibandy.fi/tulospalvelu/242/8290/9375/2021-2022/sarjataulukko ja muuta kuvallista materiaalia toiminnasta on tarjolla joukkueen Instagramista: https://www.instagram.com/rsspanthers09/

Tässä kolme kertaa viikossa tavoitteellisesti harjoittelevassa joukkueessa on edelleen tilaa muutamalle 2009/2010 syntyneelle pelurille. Ota rohkeasti yhteyttä joukkueenjohtaja Marleenaan (puh. 044 581 4741) jos haluat liittyä mukaan tähän vuonna 2009 syntyneiden panttereiden porukkaan!