P14 sarjapelit Ylöjärvellä
Julkaistu: 27.09.2022 06.44

P14 sarjapelit alkoivat 24.9.2022 Ylöjärven Liikuntakeskuksella. Porukkaa saatiin mukavasti peleihin, kun melkein koko joukkue (1+14) oli mukana sarjan ensimmäisessä turnauksessa. Pientä jännitystä oli selkeästi havaittavissa, vaikka pelurit eivät sitä myöntäneetkään. Tästä se kauan odotettu kausi starttaa!

Päivän ensimmäiseen peliin saatiin vastaan paikallinen YPA:n joukkue ja peli käynnistyikin vauhdikkaasti. Peli aaltoili kentän päästä päähän ja tilanteita oli runsaasti puolin ja toisin. Erätauolle siirryttiin kuitenkin maalittomassa 0-0 tilanteessa. Toisessa erässä molemmat joukkueet jatkoivat tarkkaa pelaamista ja vaikka tilanteita edelleen oli puolin ja toisin, niin joukkueiden maalivahdit pitivät maalisarakkeet nollilla. Erätaukotilanne toisen erän jälkeen kutkuttavasti 0-0. Kolmannen erän alussa YPA pääsi avaamaan maalitilinsä ja siirtyi 0-1 johtoon. Peli edelleen kuitenkin erittäin tasaista vääntöä. Erän puolivälissä YPA pääsi taas maalin makuun ja tilanne 0-2 vastustajalle. Tämän jälkeen pantterit pyrkivät karvaamaan vielä tiukemmin vastustajan pakkeja ja paineistamaan YPA:n hyökkäyksiin lähtöjä vielä kovemmin. Ennen pelin viimeistä viittä minuuttia pantterit aikalisälle ja viimeiset ohjeet ja tsempit valmennukselta pelureille. Tämä ei tällä kertaa kuitenkaan tuonut toivottua tulosta ja YPA:n iskiessä vielä kerran maalin, niin summerin soidessa pelin loppulukemat 0-3 vastustajalle. Tiukka vääntö, jossa valitettavasti pantterimaalit jäivät tekemättä. Tämän jälkeen nopeat puheet kopissa ja pelurit siirtyivät katsomon puolelle eväille ja tsekkailemaan muiden joukkueiden pelejä.

Päivän toiseen otteluun vastaan asettui Steelers/SCU Hämeenlinnasta. Hyvin oli panttereillakin tilanteita ensimmäisen erän aikana mutta valitettavasti palloa ei saatu verkon perille. Steelers/SCU hyödynsi omat paikkansa tehokkaasti ja erätauolle siirryttiin 0-2 lukemissa. Toisessa erässä pantterit jahtasi kauden avausmaalia vimmatusti mutta edelleen kuparinen jäi rikkomatta. Steelers/SCU iski heti toisen erän alkuun siirretyn rangaistuksen aikana kolmannen maalinsa ja erätauolle siirryttiin vastustajan 0-3 johdossa. Kolmannessa erässä taisteltiin edelleen ankarasti ja pantterit edelleen mukana pelissä hyvin, kuten koko ottelun ajan muutenkin. Tiukan paineistuksen jälkeen pantterit aikalisälle – pikkasen happea joukkueelle, viimeiset ohjeet ja tiukalla asenteella viimeisille seitsemälle minuutille. Pantterit rynnikin erän viimeiset minuutit siihen malliin, että enemmänkin kuin yksi maali olisi voitu iskeä. Vastustaja kuitenkin kesti pantterirynnistyksen ja pelin päätöslukemat 1-3 vastustajalle.

Viikonlopun saldona siis pari niukkaa tappiota. Pelillisesti ollaan kuitenkin edetty joukkueena mukavasti eteenpäin ja erityisesti päivän ensimmäisessä ottelussa tekeminen oli ajoittain varsin mukavalla tasolla. Toisessa ottelussa meillä oli etsikkoaikamme mutta ihan vielä ei oltu valmiita kääntämään peliä tuloksen suhteen. Hyvää tekemistä ja onnistumisia taas kuitenkin koko joukkueelta. Aina toki parannettavaa löytyy ja kuten usein viime kaudellakin, niin myös tällä kertaakin on helppo löytää erityisesti yksi kehittämisen kohde, joka on selkeästi maalintekeminen ja viimeistelytarkkuus. Kokonaisuudessaan joukkueen peli-ilme viikonloppuna oli erittäin positiivinen ja pantterilauma halusi taistella molemmissa peleissä loppuun asti voitosta. Hyvä kundit, loistavaa tsemppaamista!

Seuraavat pelit ovatkin jo heti tulevana viikonloppuna 1.10.2022 Lempäälän Ideaparkissa ja siellä päästään veivaamaan palloa Classicin Bläk Boks kotiareenalla. Vastaan saadaan O2JKL/Happee Jyväskylästä ja LeKi Lempäälästä. Sitä ennen pikkasen treeniä ja yksi harkkamatsi ja pantterit lähtee viikonloppuna jahtaamaan kauden sarjapelien avausvoittoa.

Joukkueen suoritukset kauden osalta löytyvät perinteiseen tapaan tulospalvelun kautta osoitteesta: https://salibandy.fi/tulospalvelu/239/9631/10364/2... ja muuta kuvallista materiaalia toiminnasta kannattaa käydä tsekkaamassa joukkueen Instagramista: https://instagram.com/rsspanthersp14

Tässä kolme kertaa viikossa tavoitteellisesti harjoittelevassa joukkueessa on edelleen tilaa muutamalle 2009/2010 syntyneelle pelurille. Kannattaa ehdottomasti ottaa rohkeasti yhteyttä joukkueenjohtaja Marleenaan (puh. 044 581 4741) jos salibandy kiinnostaa ja haluaisit liittyä mukaan tähän vuonna 2009 syntyneiden panttereiden porukkaan!