Pantterinaisille 2.divarin Sisä-Suomen lohkon voitto!
Julkaistu: 18.03.2019 00.00

Parkanoon lähdettiin kahdella kentällisellä, kun samaan aikaan A-tytöillä oli SM-pudotuskarsinnat.

Runkosarjan peleillä ei ollut enää juurikaan merkitystä. MiG oli ilmoittanut, että ei aio nousukarsintoihin, joten pantterinaiset olivat seuraava vaihtoehto Sisä-Suomen lohkosta.

Ensimmäinen peli olikin MiG:iä vastaan. Pitkän linja-automatkan puuduttamat jalat eivät oikein saaneet tulta alleen ja peli tökki koko ajan. Keskialueella syötöt menivät vastustajalle ja vastustaja hyödynsi välittömästi tilanteen tekemällä maaleja yhden henkilön ollessa passissa panttereiden maalilla. MiGille pomppi kaikki, pantterinaisille ei mikään.

Ensimmäinen erä meni vastustajalle ja pantterinaiset eivät saaneet yhtäkään laukausta perille.

Toisessa erässä 4-0 tilanteessa Mire sai lauottua (22:51) ylämummoon Jennin passista, mutta sen jälkeen vastustaja tehtaili erään vielä kaksi maalia.

Kolmas erä alkoi myös vastustajan lauottua peräjälkeen kaksi maalia. 8-1 tappiotilanteessa Essi otti aikalisän. Peli oli tässä vaiheessa jo MiGin, mutta Mire laukoi vielä toisen maalinsa Titan toimiessa assarina. Peli päättyi vastustajille 8-2. Laukauksia tehtiin kiitettävästi, mutta verkot eivät soinneet. Viiskoilla oli aivan liian suuret välit, joista vastustajan oli helppo syötellä läpi. Nokke teki maalissa todella hyvää työtä.

Toinen peli olikin jo pantterinaisille helpompi peli. Ensimmäinen erä alkoi lupaavasti, kun Ella syötti ja Roosa täräytti verkot tötterölle ajassa 2:58. Seuraavaa maalia ehdittiinkin jo odottaa tovin, kunnes erän loppuun Jonski upotti (14:53) reikäpallon verkon uumeniin. Ella assarina toistamiseen. Toisessa erässä Mire syötti ja Titta vastasi (15:44) pantterinaisten ensimmäisestä ja ainokaisesta maalista. Pari syöttöä ja se oli siinä. Sen jälkeen pantterinaisilla tuli pieni nukahdus ja syötettiin suoraan vastustajalle. TiPa pääsi rokottamaan kaksi kertaa ja toinen erä päättyi tiukasti pantterinaisten hyväksi 3-2.

Kolmas erä oli jo selkeästi parempi. Edettiin paremmalla jalalla ja laukauksia viuhui kohti vastustajan maalia. TiPan maalivahti otti hienoja koppeja, mutta pelin loppuminuuteille pantterinaiset saivat vahvan otteen omasta pelistään ja rokottivat. Ensin Titta Miren syötöstä (38:26), sitten Roosa (38:55) ja jälleen Mire (44:32) Jennin syötöstä. Peli päättyi panttereille 6-2.

Idalle pitää nostaa hattua. Ensimmäinen 2.divarin peli maalivahtina ja hienosti oli liima tarttunut Idan näppeihin. Pelisilmää varmaankin Ida saannut jalkapallosta. Hienoa!

Voitto takasi myös pantterinaisille 2.divarin Sisä-Suomen runkosarjan voiton pisteen erolla MiG:iin.

Seuraavaksi katseet käännetään kohti nousukarsintoja 30.- 31.3 , ei 1.divariin niin kuin vielä helmikuussa kuviteltiin vaan NLB:en. Tämä tuli kaikille yllätyksenä, ettei kaudella 2019 -2020 pelatakaan 1.divaria vaan joko nousukarsintojen kautta NLB.en tai häviön kautta takaisin 2.divariin.

2.divarin loppusarjassa kaksi parasta joukkuetta pelaa nykyisen 1.divarin pudotuskarsintojen voittajia vastaan. 1.divarin 5:s (Blue Fox) kohtaa 8:nnen (SB Vantaa) ja 6:s (Steelers) 7:nnen (Santa’s united) ja näistä voittajat (2) 2.divarin voittajia (2) vastaan. Jaossa on siis kaksi NLB-paikkaa. Muut joukkueet pelaavat kaudella 2019 – 2020 2.divaria.