Julkaistu: 06.05.2019 00.00

-08 Black E2 KILPASARJAN PRONSSILLE !

RSS Panthers-08 Black pronssille liiton kilpasarjan loppuhuipentumassa Riihimäellä!

RSS Panthersin -08 Black joukkueella oli ilo ja kunnia saada järjestää Riihimäen Istuinkiven hallissa salibandyn ylialueellinen E2 kilpasarjan loppuhuipentuma lauantaina 27.4.2019.

Mukana oli joukkueita länsirannikolta SBS Masku ja SB Naantali sekä sisä-Suomesta Classic Tampereelta ja RSS Panthers -08 Black Riihimäeltä. Tiedossa oli kaksi välierää ja niistä voittajat finaaliin ja häviäjät pronssipeliin.

Päivän ensimmäisessä välierässä kohtasivat Classic ja Masku. Peli oli tasaista vääntöä, mutta Classic vei voiton 4-2 ja samalla varmisti itselleen finaalipaikan.

Toisessa välierässä toisistaan mittaa ottivat Naantali ja RSS Panthers. Tästä pelistä ei jännitystä puuttunut. Tilanteet vaihtelivat puolin ja toisin tasaiseen tahtiin. Kolmanteen erään mentäessä pikkupantterit olivat maalin tappiolla, mutta pääsi kovalla väännöllä tasoihin ja lopulta ajassa 41.44 maalin etumatkalle. Vielä oli monta minuuttia peliaikaa jäljellä ja jännitys äärimmillään. Kun viimeinen peliminuutti lähti käyntiin, niin sitten koitti pikkupantterille musta hetki ja Naantali tasoitti pelin 5-5 ja lopulta niittasivat vielä 8 sekuntia ennen loppusummeria voittomaalin 6-5.

Finaaliin pääsy oli pikkupantterilla niin lähellä ja tälle joukkueelle sen olisi ilomielin suonut. Häviö oli pojille todella karvas pala ja se tuska näkyi kaikkien kasvoilta.

Suuresta pettymyksestä huolimatta ajatukset oli nopeasti siirrettävä pronssipeliin. Helppoa se ei ollut, mutta tässä pikkupantteriporukassa oli sellaista taisteluenergiaa ja halua saada ne pronssimitalit kaulaan, että helpolla ei periksi anneta. Pieni evästankkaus ja sitten oltiin valmiita mitalijahtiin.

Pronssipeliin vastustajana oli SBS Maskun vahva joukkue ja tiedossa oli tiukkaa taistelua. Peli oli koko ajan erittäin vauhdikasta. Hyviä tilanteita ja maalintekopaikkoja oli molemmilla joukkueilla ja jännitys oli käsin kosketeltavaa.

Kolmanteen erään lähdettiin 5-5 tilanteesta. Nyt ei ollut pikkupanttereilla varaa antaa ajatusten herpaantua, vaikka Maskun kannattajat rumpujensa kanssa omaa joukkuettaan kannustivat. Kolmannen erän toisella minuutilla pikkupantterit räjäyttivät pankin ja siirtyivät 5-6 johtoon ja pari minuuttia tämän jälkeen pikkupantterit heiluttivat jälleen vastustajan verkkoa tilanteeseen 5-7. Peliaikaa oli kuitenkin vielä reilut kymmen minuuttia jäljellä, joten päät oli pidettävä kylmänä ja jatkettava nöyrää pelaamista.

Ajassa 40.39 Masku kavensi pelin tilanteeseen 6-7. Samalla katsomossa hiipi ajatus, että onko tämä ensimmäisen pelin toisintoa. Onneksi ei ollut ja pikkupantterit taistelivat kiivaasti loppuun saakka ja niittasivat vielä voittomaalin 6-8 ajassa 42.46.

Loppusummerin soidessa ilo oli ylimmillään eikä riemulla rajaa. Pronssinen mitali oli todella upea saavutus. Tässä tehtiin myös seuran historiaa kun näin nuoret pojat ylsivät liiton kilpasarjassa mitaleille. Hyvä Pikkupantterit!

Finaalissa kohtasivat Classic ja Naantali. Tästä hienosta sekä vaiherikkaasta pelistä voiton itselleen pokkasi Classic numeroin 7-6.

Turnauksessa haluttiin huomioida kaikkia joukkueita sijoituksesta huolimatta. Onhan kyseessä pienet pojat, jotka ovat tehneet pitkän kauden aikana todella hienoa työtä. Yhteistyössä salibandyliiton kanssa saimme pienen muistamisen annettavaksi neljänneksi sijoittuneelle joukkueelle sekä maailmanmestareiden pelaajakortteja kaikille pojille jaettavaksi.

Kaikkien poikien huomioimisesta saimme salibandyliitolta todella positiivista palautetta ja kannustusta. Kiitosta tuli myös vierailevilta joukkueilta. Tähän on hyvä päättää liiton kilpakausi.