SC Urbansin ja RSS Panthersin poikien E1 yhteisjoukkueet jatkopeleihin
Julkaistu: 21.11.2019 00.00

SC Urbansin ja RSS Panthersin poikien E1 yhteisjoukkueet jatkopeleihin

SC Urbansin ja RSS Panthersin poikien E1 yhteisjoukkueet jatkopeleihin.


Yhteistyössä on voimaa ei ole tuulesta temmattu sanonta, ja sen todistivat myös käytännössä erinomaisilla otteillaan tälle kaudelle yhdistetyt Riihimäen ja Janakkalan joukkueet salibandyn E1 ikäluokassa. Yhteistyön perustana on, että jokaiselle pelaajalle olisi mahdollisuus tarjota mahdollisimman paljon oman tasoisia pelejä ja treenaaminen olisi edelleen mahdollista niin omalla paikkakunnalla kuin myös naapurissa. Yhteistoiminnan käynnistyttyä toiminta on ollut todella laadukasta ja pelaajat ovat olleet motivoituneita kehittymään ja nauttimaan salibandyn harrastamisesta. Hauskuus on kuitenkin se tärkein ja ohjaavin tekijä lasten urheilussa, puhutaan sitten kilpaurheilusta tai harrastamisesta.

Sarjaan päätettiin lähteä kahdella joukkueella, toinen joukkue kilpasarjaan ja toinen haastajasarjaan. Kausi alkoi hiukan takkuillen ja tunnustellen, ja ensimmäisestä turnauksesta molemmilla joukkueilla ei ollut muuta kotiin tuotavaa kuin kokemusta ja tietoa siitä, että harjoittelua on jatkettava. Toinen alkulohkon turnaus antoikin sitten jo viitteitä siitä, että joukkueilla on mahdollisuus pärjätä. Viikonlopun turnauksista tuli joukkueille neljä voittoa yhtä monesta ottelusta. Alkutahdit oli lyöty sille ajatukselle, että ilman muuta tavoitteena tulee olla pääsy ylempiin jatkosarjoihin.

Viime viikonloppuna pelattiin salibandyliiton E1 kilpa- ja haastajasarjan viimeiset alkulohkon turnaukset. Pelin henki oli alusta asti selvä, molemmat yhteisjoukkueet tarvitsivat voitot peleistä päästäkseen ylempiin loppusarjoihin. Tästä ei loppujen lopuksi jäänyt mitään epäselvää, vaan molemmat joukkueet hoitivat hommansa erinomaisesti voittaen kaikki pelinsä. SCU/RSS I joukkue jatkaa pelejään näin ollen alueellisessa eliittisarjassa ja SCU/RSS II joukkue alueellisessa ylemmässä haastajasarjassa.

”Pelit kovenee, mutta niin kovenee pelaajatkin”, lupaa E1 ikäluokan vastuuvalmentaja Aki Alanko. Alanko hyppäsi ikäluokan mukaan uutena valmentajana syksyllä ja on ollut aika ajoin jopa yllättynyt siitä kuinka nopeasti pelaajat ovat pystyneet kehittämään pelaamistaan ja pelaajien valmiuksiaan. ”Edelleen tärkeintä on kuitenkin se, että pelaaminen ja harjoittelu ovat sitä hauskaa tekemistä, mihin jokainen pelaaja haluaa lähteä mukaan. Laadukkaan, suunnitelmallisen ja nousujohteisen harjoittelun toteuttaminen on sitten meidän valmentajien tehtävä, että jokainen lapsi saisi innokkuudelleen vastinetta”, Aki toteaa.

Syyskauden kilpasarjan peleissä tappiot tulivat TFT:lle ja Nokian KrP:lle, ja voitot irtosivat FoSu:sta, LFT:stä, Sportista ja Steelersistä. Joukkueessa pelasi Miika Laitinen, Severus Pekarila, Aarne Koskinen, Juuso Syrjäläinen, Ami Laurila, Niilo Kuusisto, Ossi Niemi, Onni Ihalainen, Samuli Salminen, Aaro Aaltonen, Ville Liimatta, Taavi Ruuskanen, Väinö Lehtonen, Topias Töllinen, Kalle Hevonoja, Veeti Metsola ja Vilho Mäkelä. Joukkuetta otteluissa valmensi Aki Alanko, Petri Laurila ja Torsti Töllinen.

Haastajasarjan peleissä tappiot tulivat LASB Hml oranssille, Steelers II:lle ja voittoihin päättyivät ottelut SB Lujaa, Piskua, RoPoa sekä KalvKea vastaan. Joukkueessa pelasi Unna Koskinen, Severi Kotkavuori, Iiris Kyllönen, Verneri Kotkavuori, Sammo Lassinen, Erik Torttila, Aatu Niemi, Juho Pajukangas, Aaron Aitto-oja, Niklas Pitkänen, Miro Siira, Miko Karlsson, Veikka Henttonen, Ville Lukinmaa, Vilho Mäkelä, Aarne Koskinen, Ville Liimatta, Nino Kallioinen, Niilo Kuusisto, Kalle Hevonoja ja Taavi Ruuskanen. Valmennuksesta otteluissa on vastannut Matti Kotkavuori ja Olli Karlsson.

Julkaistu Janakkalan Sanomissa.

Seuran uusimmat