P15 kotiturnaus Urheilutalolla
P15 pojat 2009/2010Julkaistu: 07.02.2024 06.38

Kauan odotettu kotiturnaus pelattiin Riihimäen Urheilutalolla 28.1.2024. Vaikka päällekkäistä ohjelmaa väellä tuntui olevan, niin saatiin silti molempiin peleihin varsin passelin kokoiset rosterit (pari maalivahtia ja vähintään kymmenen kenttäpelaajaa) joka toisaalta takasi taas sen, että peliaikaa oli tarjolla kaikille varsin mukavasti.

Päivän ensimmäinen ottelu oli paikalliskamppailu, kun LFT:n joukkue Lopelta saatiin vastaamme aamuotteluun. Paikalle katsomoon olikin saapunut varsin mukavasti väkeä joukkueita kannustamaan. Vastustaja aloitti ottelun räväkästi ja onnistui ottelun ensimmäisten minuuttien aikana yllättämään pantterit pariin otteeseen siirtymällä 0-2 johtoon. Erän puolivälissä myös pantterit alkoivat pääsemään mukaan juoneen ja kuparinen rikottiin iskelmällä ylivoimamaali. Pian tämän jälkeen iskettiin ottelun tasoitusmaali mutta erän viimeisestä osumasta vastasi vastustaja ja näin ollen siirryttäessä erätauolle numerot tulostaululla 2-3 vastustajan hyväksi. Toinen erä päästiin aloittamaan ylivoimalla ja ylivoiman toimiessa mallikkaasti, iskettiin taas tasoittava maali. Tämän jälkeen päästiin iskemään lyhyen ajan sisällä pari lisämaalia ja erätauolle siirryttiin johtolukemissa 5-3. Kolmannessa erässä vastustaja pyrki antamaan painetta nostamalla karvaustaan mutta pantterit onnistuivat nämä tilanteet selvittämään joskin niistä vastustajalle varsin mukavasti tilanteita aukenikin. Erässä kuitenkin nähtiin vielä kotikatsomon riemuksi kolme pantteriosumaa ja näin ollen ottelun lopputilanne summerin soidessa panttereille lukemin 8-3.

Tästä siirryttiin pienille puheille koppiin ja odottelemaan päivän toista peliä.

Päivän toisessa ottelussa kohdattiin PTU Porista. Pantterit aloitti ottelun pirteästi ja iski ensimmäisen maalin. Tämän vastustaja kuitenkin kuittasi varsin nopeasti parilla maalilla ja siirtyi 1-2 johtoon. Tämän jälkeen iskettiin peli tasoihin mutta vastustaja rankaisi varsin nopeasti tämän jälkeen. Erän lopulla 2-3 tilanteessa, päästiin vielä hakemaan tasoitusta ylivoimalla mutta tällä kertaa varsin hyvin viime aikoina toiminut ylivoimapeli ei tuottanut lisäosumaa ja erätauolle siirryttiin näissä lukemissa. Toinen erä oli vähämaalinen ja vastustaja onnistui erän viimeisellä minuutilla iskemään erän ainoan maalin ja erätauolle siirryttiin 2-4 lukemissa. Kolmas erä aloitettiin hyvin ja kavennettiin tilannetta lukemiin 3-4. Hyvästä kiristä huolimatta vastustaja otti aloitteen haltuun ja iski pari maalia pikatahtiin ja tilanteessa 3-6 pantterit aikalisälle. Yritettiin vielä muuttaa omaa avauspeliä mutta ei siinä onnistuttu ja vastustaja sai hyvin katkottua pantterien avaukset omassa päässä ja niistä pelinkääntöinä syntyikin sitten maaleja pantteripäätyyn. Loppuen lopuksi summerin soidessa taululla lukemat 3-9 vastustajalle.

Päivän ensimmäisestä pelistä plakkariin selvä voitto paikalliskamppailusta, vaikka ei ihan pelillisesti kyetty tekemään niitä asioita, mitä yritettiin lähteä tekemään. Päivän toisessa ottelussa saatiin hyvä opetus siitä, kun vastustaja omalla pelitavallaan tekee avauspelaamisesta vaikeaa ja mitä tämän seurauksena tapahtuu, kun peli kääntyy omassa päässä. Tästä saatiin myös hyvää tilastodataa / faktaa joukkueen omien loukkaantuneena olevien pelureiden keräämänä, kun heidät roolitettiin tilastonikkarin rooliin katsomoon näitä havaintoja tekemään. Kun havainnot käytiin pelin jälkeen yhdessä läpi, niin kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että näitä avauspeli-pelinkääntö -tilanteita syntyi toisessa pelissä aivan liikaa ja kyllähän vastustaja niistä myös kovalla prosentilla onnistui meitä rankaisemaan. Kaiken kaikkiaan opettavaiset ja varsin erilaiset pelit pelattiin ja lähdetään taas muutamaa kokemusta viisaampina valmistautumaan seuraaviin koitoksiin!

Pantterivanhemmat olivat yhdessä pelureiden kanssa loihtineet hienon ottelutapahtuman Urheilutalolle. Taas kerran kasari ja ysäri musiikki pauhasi läpi päivän ja toimitsijapöydän lähistöllä oli koko ajan rento meininki. ISOT kiitokset pantterivanhemmille tästä arvokkaasta työstä joukkueen eteen! Kiitokset myös äänekkäille pantterifaneille katsomon suuntaan!

Panttereiden sarjapelit jatkuvat 10.2.2024 Tampereella Spiral-hallilla. Vastaan saadaan Pirkkalan Pirkat ja SCU/Steelers Hämeenlinnasta.

Joukkueen suoritukset kauden osalta löytyvät perinteiseen tapaan tulospalvelun kautta osoitteesta: https://tulospalvelu.salibandy.fi/category/462!sb2023ss/tables

Joukkueen some-osasto on erittäin aktiivinen ja kuvia / fiiliksiä panttereiden toiminnasta kannattaa käydä tsekkaamassa joukkueen Instagramista: https://www.instagram.com/rsspanthersp15/

Joukkueessa on edelleen tilaa muutamalle 2009/2010 syntyneelle pelurille. Kannattaa ehdottomasti ottaa rohkeasti yhteyttä joukkueenjohtaja Marleenaan (puh. 044 581 4741) jos salibandy kiinnostaisi harrastuksena!