P14 Pojat 2009Julkaistu: 15.01.2023 14.47

P14 sarjapelit Tampereella

P14 sarjapelejä pelattiin 8.1.2023 Raholan Liikuntakeskuksessa. Rosterin koko tähän reissuun varsin passeli (2+14), joka hipoikin kauden korkeimpia osallistujamääriä. Hyvä näin, sillä varsin paljon oli ollut panttereita vuodenvaihteessa vielä toipilaina.

Päivän ensimmäiseen peliin saatiin vastaan Steelers Hämeenlinnasta. Pantterit aloitti ottelun pirteästi ja oli selkeästi aloitteellisempi joukkue. Ottelun ensimmäisen maalin iskikin pantterit ja jatkoi tämän jälkeen samaan tapaan vyöryttäen hyökkäyksiä vastustajan kenttäpäätyyn. Erän lopulla saatiin vielä toinen maali iskettyä ja erätauolle siirryttiin 2-0 johtotilanteessa. Toinen erä rallateltiin samaan tapaan ja lisämaalejakin saatiin iskettyä vastustajan verkkoon pari kappaletta. Hyvän näköistä tekemistä ja erätauolle siirryttiin mukavassa 4-0 johtoasemassa. Kolmanteen erään tuli selkeästi terävämmin pelaava vastustaja ja jo erän ensimmäisellä minuutilla nähtiin Steelersin ensimmäinen osuma. Tätä ei jääty kauaksi aikaa murehtimaan, sillä jo vajaan minuutin pelin jälkeen myös pantterit heiluttaa taas maaliverkkoa. Pelitilanne tässä kohtaa 5-1. Erän lopulla panttereille jäähy ja vastustaja samalla aikalisälle. Vastustaja otti tässä kohtaa melko pian myös veskarin pois ja yritti näin saada kavennusta aikaiseksi. Pantterit kuitenkin kesti alivoiman mutta vastustajalla oli tämän jälkeen vauhti päällä panttereiden saman aikaisesti hieman hermoillessa. Näin vastustaja saikin iskettyä pari nopeaa lisäosumaa pantteriverkkoon. Tilanne kutkuttavasti 5-3 ja vastustaja liikkeellä taas ilman maalivahtia viimeisen minuutin ajan. Pantterit kesti kuin kestikin viimeiset myllytykset ja saatiin tätä kautta pelistä varsin ansaittu voitto. Hyvä kundit – tiukkaa tekemistä!

Päivän toiseen otteluun asettui vastaan O2/Happeen yhdistelmäjoukkue Jyväskylästä. Pari pantteria siirtyi valitettavasti ensimmäisen ottelun jälkeen loukkaantuneiden osastolle, joten pientä säätöä oli tiedossa peluutukseen. Päivän ensimmäisestä ottelusta hyvän latauksen saaneet pantterit olivat ottelun alussa terävästi liikkeellä. Iskettiin varsin nopsaan ensimmäinen maali ja toinen perään hyvästä ylivoimakuviosta. Tämän jälkeen myös vastustaja avasi maalitilinsä ja erän loppuun molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa vielä kertaalleen. Pantterit erätauolle johtoasemassa 3-2. Toisen erän ensimmäisestä maalista vastasi taas pantterit mutta vastustaja pääsi yhä paremmin peliin mukaan ja varsin hurlumhei-tyylisen meiningin jälkeen toisen erän päätteeksi taululla tasatilanne 5-5. Kolmannen erän alkuun vastustaja ensimmäisen kerran johtoon ottelussa. Pantterit kuitenkin jatkoi hyökkäysten vyöryttämistä vastustajan kenttäpäätyyn ja iskettiin ensin tasoitusosuma ja vajaan minuutin päästä tästä taas johto-osuma. Vastustaja ei kuitenkaan antanut periksi, vaan jatkoi tiukasti loppuun asti ja tämä tuotti heille myös pelin viimeisen maalin ja tätä kautta tasoitusosuman. Summerin soidessa taululla lukemat 7-7 tasapelin merkiksi.

Viikonlopun saldona maukas voitto ja tasuri. Ensimmäinen peli oli pääosin sellaista salibandyä mitä joukkue pystyy pelaamaan. Pelivalmius oli valtaosan pelistä hyvä ja saatiin myös pallo liikkeelle. Pelin loppupuolella edelleen pieni ”kipsi” pääsee iskemään ja ryhdytään suotta hätäilemään ja pelaamaan turhan vaikean kautta. Toisessa pelissä mentiin suotta mukaan coast-coast-tyyliseen peliin, joka sopi selvästi paremmin vastustajalle. Vaikka tasuri on ihan ok lopputulos, niin koko joukkue oli kuitenkin sitä mieltä, että voitto tästäkin pelistä olisi pitänyt pystyä hoitamaan. Jos kokonaisuudessa viikonloppua tarkastelee, niin nyt ollaan onnistuttu kehittämään omaa maalintekokyvykkyyttä ja näillä maalimäärillä otteluja aletaan jo voittamaan. Toisaalta varsinkin toisessa ottelussa annettiin vastustajalle suotta mahdollisuus pysyä mukana ottelussa, kun omanpään pelaaminen pääsi turhan usein unohtumaan. Näistä rakennuspalikoista kuitenkin alkaa pikku hiljalleen syntymään sellaista kokonaisuutta, jolla päästään mukaan pelaamaan ottelujen voitosta. Joukkueella selkeästi nälkä kasvaa syödessä ja varsin hyvästä viikonlopun saldosta huolimatta haluttaisiin vielä enemmän. Kunhan vaan saadaan sama tekemisen taso pysymään yllä, niin tämän kaltaiset viikonloput eivät jää yksittäisiksi onnistumisiksi, vaan voidaan onnistua kisaamaan tosissaan myös ennakkoon vielä kovempien joukkueiden kanssa. Hienoa tekemistä kundit – tätä meininkiä on ilo seurata ja nyt vaan kovalla tsempillä kohti seuraavia haasteita!

Seuraavat pelit pelataankin sitten kotikylällä, kun 5.2.2023 sarja jatkuu Riihimäen Urheilutalolla. Vastaan saadaan LeKi:n ja KyPo:n joukkueet. LeKi-peli starttaa klo 10:00 ja päivä huipentuu klo 15:00 KyPo:n kohtaamiseen. Nyt vaan kaikki paikalle kannustamaan pantterit voittoon!

Joukkueen suoritukset kauden osalta löytyvät perinteiseen tapaan tulospalvelun kautta osoitteesta: https://salibandy.fi/tulospalvelu/239/9631/10364/2... ja muuta kuvallista materiaalia toiminnasta kannattaa käydä tsekkaamassa joukkueen Instagramista: https://instagram.com/rsspanthersp14

Tässä kolme kertaa viikossa tavoitteellisesti harjoittelevassa joukkueessa on edelleen tilaa muutamalle 2009/2010 syntyneelle pelurille. Kannattaa ehdottomasti ottaa rohkeasti yhteyttä joukkueenjohtaja Marleenaan (puh. 044 581 4741) jos salibandy kiinnostaa ja haluaisit liittyä mukaan tähän vuonna 2009 syntyneiden panttereiden porukkaan!