P15 - sarjapelit Tampereella
P15 pojat 2009/2010Julkaistu: 20.02.2024 06.50

Sarjapelit jatkuivat 10.2.2024 Tampereen perinteikkäällä Spiral-hallilla ja matkaan lähdettiin jo totuttuun tapaan erittäin ohuella (2+9) rosterilla pelaajia. Peliaikaa olisi tarjolla runsaasti kaikille mukaan lähtijöille.

Ensimmäiseen otteluun saatiin vastaamme sarjakärki Pirkkalan Pirkat. Ottelu alkoi panttereiden näkökulmasta murheellisesti, kun Pirkat iski maalin ottelun ensimmäisellä minuutilla. Muutoinkin erä edettiin vastustajan komennossa ja panttereilla ei tuntunut onnistuvan oikein mikään. Erän alkuvaiheessa menetettiin vielä yksi kenttäpelaaja sairastuvalle, joten justeerattiin vielä jäljellä olevat kahdeksan kenttäpelaajaa uusille pelipaikoille. Erän loppu minuuteilla Pirkkojen iskiessä tilanteen lukemiin 0-3 pantterit aikalisälle. Nopeasti lähdettiin liikkeelle tilanteen nollaamisesta ja sovittiin yhdessä millä otteilla lähdetään toteuttamaan omaa pelitapaa sekä kuinka pelin edetessä pyritään yksilöinä sekä joukkueena tekemään pelitilannevalintoja. Erätauolle siirryttiin hetki tämän jälkeen ja kerrattiin vielä aiemmin puhuttuja asioita. Toiseen erään lähtikin täysin eri ottein pelaava pantterilauma ja tämä yllätti myös vastustajan. Kun erää oli pelattu reilu puolet oli pantterit noussut tasoihin lukemiin 3-3. Erän viimeisillä minuuteilla Pirkat kuitenkin vielä onnistuu kerran ja erätauolle siirryttiin 3-4 lukemissa vastustajalle. Kolmannen erän alussa Pirkat hyödynsi tilanteet tehokkaasti ja iski pari lisäosumaa. Pantterit eivät kuitenkaan antaneet periksi vaan heti tämän jälkeen kaventavat tilanteeksi 4-6. Sitten iskee vastustaja ja tämän jälkeen taas pantterit, tällä kertaa hyvin pyörineen ylivoiman päätteeksi. Lisätään vielä vauhtia viimeiselle viidelle minuutille se mitä jaloista irti lähtee mutta maalista vastaa vaiheeksi vastustaja. Pantterit jatkaa edelleen pienellä riskillä ja se kannattaa kun taas päästään maalin makuun. Lukemat taululla 6-8 vastustajalle. Viimeisten minuuttien ajan yritetään ilman maalivahtia kuudella kenttäpelaajalle vielä iskeä lisäosumia mutta maaleista vastaa vastustaja tyhjiin ja lopulta peli päättyy lukemiin 6-10 vastustajalle.

Olipas peli. Päästiin vaikean alun jälkeen vielä mukaan peliin ja jonkin aikaa oltiin myös kuskin paikalla. Ihan ei se kuuluisa momentum kannatellut meitä yllätykseen asti mutta melko lähelle kuitenkin. Ei muuta kuin pieni kävely raikkaassa ulkoilmassa ja snadisti evästä, sillä uudestaan kentälle pitäisi hypätä jo vajaan tunnin kuluttua.

Päivän toisessa ottelussa kohdattiin SCU/Steelers. Ottelun alussa molemmat joukkueet pääsivät yrittämään maalintekoa ylivoimalla mutta maaleja ei syntynyt. Paikkoja oli kyllä molemmissa päissä kenttää mutta ottelun avausmaalin iski vastustaja ja 0-1 lukemissa siirryttiin myös erätauolle. Myös toinen erä alkaa tasaisissa merkeissä ja erän puolivälissä päästään taas kokeilemaan ylivoimaa mutta tälläkin kertaa tuloksetta. Erän loppu puolella koettiin sitten parin minuutin synkempi jakso, jonka aikana vastustaa rankaisi peräti kolme kertaa. Pantterit tämän jälkeen aikalisälle haukkaamaan happea ja nollaamaan tilannetta. Erätauolle siirryttiin lukemissa 0-4 vastustajalle. Kolmannen erän alussa vastustaja pääsee ylivoimalle ja hyödyntää tilanteen. Muutama minuutti tämän jälkeen vastustaja onnistuu taas maalinteossa ja lukemat 0-6 vastustajalle. Tämän jälkeen pantterit avaa maalitilinsä aivan oman ylivoimansa loppu sekunneilla. Seuraavasta osumasta vastaa taas vastustaja. Lukemat 1-7 vastustajalle. Viimeiset kolme minuuttia harjoitellaan taas riskin ottamista ja pariin otteeseen pelaamista kuudella kenttäpelaajalla ilman maalivahtia. Tämä tuo tulosta aivan viimeisillä sekunneilla, kun isketään ottelun viimeinen osuma ja tulostaululle jäävät numerot 2-7 vastustajalle.

Vaikka voittoja ei tilastoihin tällä kertaa tullut, niin hyvää oppia pelaamisesta sitäkin enemmän. Ensimmäisessä ottelussa pystyttiin sopeutumaan pienellä kenttäpelaajamäärällä pelaamiseen ja tämän vaatimiin muutoksiin omassa henkilökohtaisessa ja joukkueen pelitavassa. Toisessa ottelussa jatkettiin tämän toteuttamista ja puolitoista erää vielä kahdeksalla kenttäpelaajalla jaksettiin, kunnes väsymys alkoi selvästi ja ymmärrettävästi näkymään tehdyissä pelitilannevalinnoissa ja aloite siirtyi vastustajalle. Se mitä toivottavasti muistetaan tulevaisuudessa on, että kyetään sopeutumaan muuttuviin tilanteisiin, jaksetaan puolustaa uhrautuvasti / aktiivisesti, ei luovuteta ja pelataan myös tolppien välissä hyvässä pelivalmiudessa rauhallista peruspeliä. Ja näitä juttujahan pantterit toteuttivat pelatuissa peleissä erittäin hienosti – hyvä pojat! Vaikka jalat olivatkin kuulemma ”romuna” niin silti jo seuraavana päivänä osa pelureista oli taas peleillä joko nuoremmissa tai vanhemmissa pantterijoukkueissa.

Panttereiden sarjapelit jatkuvat 3.3.2024 Porissa Itätuuli Areenalla. Vastaamme saadaan AC Nokia ja LFT Lopelta.

Joukkueen suoritukset kauden osalta löytyvät perinteiseen tapaan tulospalvelun kautta osoitteesta: https://tulospalvelu.salibandy.fi/category/462!sb2...

Joukkueen some-osasto on erittäin aktiivinen ja kuvia / fiiliksiä panttereiden toiminnasta kannattaa käydä tsekkaamassa joukkueen Instagramista: https://www.instagram.com/rsspanthersp15/

Joukkueessa on edelleen tilaa muutamalle 2009/2010 syntyneelle pelurille. Kannattaa ehdottomasti ottaa rohkeasti yhteyttä joukkueenjohtaja Marleenaan (puh. 044 581 4741) jos salibandy kiinnostaisi harrastuksena!