P15 - sarjapelit Tamperella II
P15 pojat 2009/2010Julkaistu: 23.03.2024 19.54

Kauden viimeiset sarjapelit pelattiin 16.3.2024 Tampereen Spiral-hallilla. Näihinkin peleihin startattiin taas kerran kapealla rosterilla (1+9) pelaajia.

Ensimmäiseen otteluun saatiin vastaamme PTU Porista. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja molemmilla joukkueilla oli useampia tilanteita avata maalitilinsä. Erän alussa onnistuttiin selvittämään alivoima ja aivan erän lopulla päästiin pelaamaan ylivoimalle. Ylivoima pyöri hyvin mutta valitettavasti aivan sen loppupuolella vastustaja pääsi iskemään alivoimamaalin. Välittömästi tämän jälkeen pantterit vuorostaan alivoimalle ja tällä kertaa jäähyn aikana vastustaja omassa ylivoimapelissään onnistui maalin iskemään. Erätauolle siirryttiin 0-2 lukemissa vastustajalle. Toisen erän alussa pantteripeluri taklattiin maalintekotilanteessa kentänpintaan ja panttereille rangaistuslaukaus. Joukkueen rankkarispesialistin harhautukset edelleen kovaa valuuttaa ja reikäpallo päätyy totuttuun tapaan yläpeltiin. Pantterit kaventaa lukemat numeroihin 1-2. Seuraavasta maalista vastaa vastustaja mutta pantterit edelleen mukana pelissä ja välittömästi tämän jälkeen isketään maali ja peli lukemissa 2-3 vastustajalle. Tämän jälkeen selvitetään taas alivoima mutta tasaviisikoin vastustaja iskee vielä erän viimeisellä minuutilla yhden lisäosuman ja erätauolle siirrytään lukemissa 2-4 vastustajalle. Kolmannen erän alussa selvitetään taas yksi alivoimatilanne. Tämän jälkeen pantterit aikalisälle ja yhden pelurin loukkaantumisen vuoksi pistetään jo entuudestaan vähäiset pelurit uusille pelipaikoille ja pelataan loppuerä kahdeksalla kenttäpelaajalla. Erän lopussa vielä kerran päätetään harjoitella alivoimapelaamista ja tästäkin selvitään ilman takaiskuja. Viimeiset minuutit yritetään kuudella kenttäpelaajalla ilman maalivahtia hakea kavennusosumia onnistumatta siinä. Vastustajalle tuomitaan vielä aivan erän lopussa rankkari mutta tämän yrityksen joukkueemme erinomaisesti pelannut maalivahti hoitelee eleettömästi. Summerin soidessa taululla lukemat 2-4 vastustajalle.

Tiukka peli – vastustaja latoi voittoon tarvittavat maalit ja vanha totuus siitä, että jäähyboxista ei pelejä voiteta piti edelleen paikkansa. Kopissa kun pelin jälkeen asiaa puitiin, joukkue oli yhtä mieltä siitä, että päivän seuraavassa matsissa tällaista viiden rangaistuksen jäähysumaa ei tulla näkemään.

Päivän toisessa pelissä vastassa sarjakärki Pirkkalan Pirkat. Vaikka otteluun lähdettiin kahdeksalla kenttäpelurilla, sovittiin joukkueen kesken, että loppuun asti taistellaan sen mitä jaloista irti saadaan. Ottelu alkaa tasaisissa merkeissä ja vastustaja karvaa kaikilla kolmella kentällisellä syvältä omalta hyökkäysalueeltaan. Vastaavasti pantterit saavat melko mukavasti purettua karvauksen ja avattua peliä omaan hyökkäyssuuntaan. Ottelun ensimmäisestä maalista vastaa pantterit. Tämän jälkeen käydään taas kuluttamassa jäähypenkkiä mutta onneksi tämä jää ottelun ainoaksi pantterirangaistukseksi ja tästäkin selvitään hyvällä alivoimapelillä. Erän lopussa vastustaja onnistuu iskemään myös ensimmäisen maalinsa mutta pantterit pääsevät tämän jälkeen vielä kerran rokottamaan ja erätauolle siirryttäessä lukemat 2-1 panttereille. Toisen erän alussa vastustaja tasoittaa ottelun. Pantterit pistävät vielä hanttiin ja isketään tämän jälkeen joukkue johtoon. Lukemat taululla 3-2 panttereille. Vastustajan kova karvaus alkaa tekemään tehtävänsä ja erän puolessa välissä pienellä porukalla pelaavien panttereiden jalka alkaa ymmärrettävästi painamaan ja vastustaja pääsee pelin päälle. Vastustaja rokottaa tämän jälkeen useamman kerran ja erätauolle siirrytään tilanteesta 3-6 vastustajalle. Kolmanteen erään yritetään vielä tsempata kaikkemme mutta vastustajan iskiessä tasaisin väliajoin viisi maalia panttereiden yhtä vastaan ottelun voitto selkein 4-11 numeroin vastustajalle.

Taas kerran pantterit taisteli pienellä porukalla molemmat ottelut hyvällä ilmeellä ja toisiaan tsempaten loppuun asti. Peliaikaa saatiin taas tarjottua koko porukalle reilusti ja kauden viimeisten otteluiden jälkeen kopissa olikin varsin letkeä tunnelma, kun kerrattiin läpi sitä mitä otteluissa tapahtui ja mitä näistä tapahtumista opittiin. Lähtökohtaisesti pysyttiin hyvin pelisuunnitelmassa ja pystyttiin myös tilanteiden niin vaatiessa sopeutumaan nopeisiin muutoksiin otteluluiden aikanakin. Vastustajat pelasivat hyvin ja voitot näistä peleistä ansaitusti heille.

Kauden viimeisten sarjapelien jälkeen voisi kuvitella, että siirrytään kevät/kesä-moodiin mutta nyt onkin käynyt niin, että harjoituksissa on ollut mukana ennätyksellisen paljon porukkaa, hyvä tekemisen meininki ja olemme uuden äärellä. Näistä uusista tuulista toivottavasti syntyy tämän joukkueen tarinaan seuraava luku kirjoitettavaksi. Stay tuned – kerrotaan lisää asiasta, kun sen aika koittaa!

Joukkueen suoritukset kauden osalta löytyvät perinteiseen tapaan tulospalvelun kautta osoitteesta: https://tulospalvelu.salibandy.fi/category/462!sb2023ss/tables

Joukkueen some-osasto on erittäin aktiivinen ja kuvia / fiiliksiä panttereiden toiminnasta kannattaa käydä tsekkaamassa joukkueen Instagramista: https://www.instagram.com/rsspanthersp15/

Joukkueessa on edelleen tilaa muutamalle 2009/2010 syntyneelle pelurille. Kannattaa ehdottomasti ottaa rohkeasti yhteyttä joukkueenjohtaja Marleenaan (puh. 044 581 4741) jos salibandy kiinnostaisi harrastuksena!